bezárás

Pályázati felhívás

Pályázati felhívás a Moholy-Nagy Művészeti és a Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára

Letölthető pályázati kiírás és adatlap (.pdf, 48 KB)

A Ringier Kiadó Kft. pályázatot hirdet egy díjtárgy megtervezésére a Moholy-Nagy Művészeti és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára. A díjtárgyat egy a közeljövőben megrendezésre kerülő eseményen adjuk át a nyertesnek. A pályázatban részt vehetnek az egyetem azon hallgatói, akik aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.
A Ringier egy multinacionális médiavállalat, amelynél 10 országban 8000 alkalmazott dolgozik, és amely napilapokat, magazinokat ad ki, televíziós és rádióprogramokat gyárt, webes platformokat működtet. A Ringier-t, amelyet 1833-ban alapítottak, családi vállalkozásként az 5. generáció működteti.

A pályázat célja:

Célunk megszólítani azon ifjú és tehetséges művészeket, akik megmérettetnék magukat a Leonardo da Vinci nevéhez fűződő Vitruvius-tanulmány újraértelmezésében, így egy modern kontextusba helyezve azt. A Leonardo egyik leghíresebb és legemlékezetesebb műveként emlegetett vázlat az emberi test méretarányait elemzi.

Szempontok a tervezéshez:

Az alkotás stílusa legyen elegáns, sugározzon presztízst.
Anyagát tekintve készülhet bármilyen alapanyagból, amely méreténél és súlyánál fogva könnyen kezelhető, tok és állvány nélkül leállítható, kézben jól tartható és kényelmesen átadható egy díjátadó ünnepség keretében.
Formai megkötés nincs, lehet szobor, kisplasztika, plakett, dombornyomás stb.

Díjazás:

A nyertes alkotás megformálóját nettó 100 000 Ft pályadíj illeti meg.

Pályázási feltételek:

Pályázni egyéni és csapatötletekkel egyaránt lehetséges. A pályázatoknak látványtervet, valamint gyártási költségtervet is tartalmazniuk kell. A díjtárgy gyártási költsége nem haladhatja meg az 50 000 Ft-ot.
A pályázatokat postai és/vagy elektronikus formában várjuk a 1082 Budapest, Futó utca 35–37., vagy a e-mail címre.
A nyertes pályázó a pályázat benyújtásával kötelezettséget vállal arra, hogy a pályadíj ellenében valamennyi felhasználási formára, teljes védelmi időre szóló kizárólagos felhasználói szerződést köt a pályázat kiírójával írásos formában, ez utóbbit a pályamű átdolgozására és felhasználásának átruházására is feljogosítja. A pályázó egyúttal szavatolja, hogy a pályaművön másnak semmilyen szerzői jogi vagy egyéb joga nem áll fenn. Közös pályamű esetén ezeknek a feltételeknek értelemszerűen minden társpályázó viszonylatában teljesülniük kell.

A pályázat időtartama:

2010. november 1–30.

A pályázat elbírálása:

A pályázatok elbírálásának határideje: 2010. december 6.
Az eredményhirdetés nyomon követhető honlapunkon, a www.ringier.hu-n.
A nyertes pályázót a megadott elérhetőségen, levélben értesítjük.

További információ:

Web: www.ringier.hu
E-mail:
Tel.: +36 1 460 2605