bezárás

Felkérés

a Magyar Képzőművészeti Egyetem diákjainak részvételére a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az idei Múzeumok Éjszakáján

Tisztelt Rektor Úr!

A 2011. június 24-én, pénteken megrendezésre kerülő országos programhoz csatlakozva a Magyar Mezőgazdasági Múzeum idén is szeretne színvonalas programokkal szerepelni a Múzeumok Éjszakáján, amelynek előkészületeit már szervezzük. A múzeum udvarán a hagyományos Szent Iván éji tűzugrás, vártörténeti séta, Omnibuszos közlekedés, huszártanya-interpretáció, csónakázás, jazz-koncertek várják a látogatókat, az épületen belül pedig tárlatvezetések, mesejátékok, valamint az a képzőművészeti program, ami miatt a Magyar Képzőművészeti Egyetemhez fordulunk.
Az aznap nyíló A ló. Nemzeti lókiállítás című tárlatunkhoz kapcsolódóan szeretnénk a tavalyi, nagy sikerű, lovas témájú alkotói work-shop mintájára a Magyar Képzőművészeti Egyetem elsősorban festő, szobrász, grafikus, látványtervező hallgatóit felkérni a részvételre.
Azon diákok jelentkezését várjuk, akik egyrészt vonzódnak a lovakhoz és a lóhoz köthető szerszámokhoz, múlthoz, jelképekhez, másrészt pedig akiket az Egyetem vezetése is alkalmasnak talál egy ilyen hosszúéjszakás, 18-22 óráig tartó, lovas témájú, közönség előtt zajló alkotói feladatra.

Az együttműködés keretében egyrészt az összes általunk működtetett felületen a (múzeum weboldala, elektronikus hírlevele, Facebook oldala), sajtóanyagainkban, szóróanyagainkon, plakátjainkon való megjelenést tudjuk felajánlani, ahol természetesen az Egyetemet és a résztvevő hallgatókat név szerint említjük. (A rendezvény sikerességét bizonyítja, hogy előző évben hírt adott rólunk – többek között – a Kossuth Rádió, a Jazzy és a Lánchíd Rádió, a Klubrádió, a Független Hírügynökség és az MTI, az RTL Klub az M1 és a Hír Tv adók, illetve számos programajánló és hírportál, mellyel az egy éjszaka alatt 18.213 fő látogatót vonzottunk.)
Másrészt az alkotás folyamatát megörökítve, rövid időközönként fotókat készítünk, amelyeket a rendezvény után a honlapunkon közzéteszünk, illetve a résztvevők és az egyetem rendelkezésére bocsátunk.
Bízunk benne, hogy támogatja elképzelésünket, és hat-nyolc hallgatójuk részvételével a rendezvényünk színvonalát emelni tudjuk. Reméljük, hogy a kérést elfogadhatónak találja, és segíteni tud nekünk azzal, hogy felkérésünket továbbítja a hallgatóknak, továbbá a jelentkezők közül kijelöli az Önök szerint legideillőbbeket.

Budapest, 2011-04-18.

Tisztelettel:
Dr. Fehér György
főigazgató