bezárás

FELHÍVÁS PROKONTRART'S PANNONICA biennáléra

A XXI. századi képzőművészet pályamunkáktól elsősorban az innovatív előadásmódokat várják. Előnyben részesítik azon új művészeti, médiaművészeti és egyéb alternatívákat, ahol a személyes mondandó mellett a társadalmi tolerancia is kifejezésére kerül.
Az átfogó kiállítás célja, hogy az alternatív hordozófelületek által generált kérdésfelvetések, formai problémakörök is bemutatásra kerüljenek.
A nyertes művek díjazásban részesülnek.

 

Pályázhatnak: A határokon átnyúló Pannon régió területén, a Duna, a Dráva-Száva és a mai Ausztriakeleti széle között élő és alkotó művészek.

ZSŰRI: A kiírás feltételeinek megfelelő pályamunkákat, díjazottakat és a kiállításon szereplő műveket független szakértői zsűri választja ki:
Bordács Andrea esztéta és Pados Gábor az ACB Galéria tulajdonosa.

KIÁLLÍTÁS:A zsűri által arra érdemesnek ítélt alkotásokat 2011. október 4 -21.-ig egy kiállítás keretében mutatjuk be a nagyközönségnek.
Helyszín:Médium Galéria, MMIK
9700 Szombathely Ady tér 5.

A művek tartalmi kikötése:

  • A művészek számára meghatározott témakörök nincsenek.
  • A művek nem lehetnek 4 évesnél régiebbiek.
  • Pályázónként maximum 2 műalkotással lehet nevezni, installálható formában.
  • Az alkotóról és alkotásról, annak bemutatásáról 5-10 mondat terjedelmű írást és fotó vagy videó dokumentációt várunk minden alkotótól, már. a nevezéshez is.

/az 5MB feletti tartalmakat: dvd-n, vagy közösségi videó megosztón, v. Told a cuccot használatávalkérjük/.

Technikai kikötés:nincsen, elsődlegesen fotó, print, digitális manipulációk,  mobil szobrok, egyéb  hang – zaj vagy tér kísérletek, folyamat művészet, és videóinstallációkat várunk.

DVD KATALÓGUS:Minden kiállító művész külön oldalon jelenik meg, egyik kiállított alkotásának reprodukciójával, valamint a fent jelzett alap-adataival. A köszöntő, a rövid bevezető tanulmány valamint a művészek adatai olvashatóak lesznek. Továbbá a www.kulturista.hu honlapon a zsűri által arra érdemesnek ítélt tárgyakat fényképpel, az alkotások mellé beadott leírások kíséretében bemutatjuk.

Beküldési határidő:
digitális nevezés: 2011. szeptember 10.
a bezsűrizett munkák beérkezése: 2011. szeptember 20.
Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ, 9700 Szombathely Ady tér 5. orsolya.baki@kulturista.hu
A oda és visszaszállítása a pályamunkáknak a pályázó feladata.
A nevezésnél a név, lakcím, alkotás bemutatásán kívül a telefonszám és e-mail cím megadása is fontos!

További információ:Baki Orsolya
orsolya.baki@kulturista.hu
30-969-63-26