bezárás

Össztűz

köztéri művészeti pályázat
Lobbantsd lángra a fantáziád!

Lehet-e utcán alkotást készíteni téglából és "tűzből"? Hogyan viszonyul egymáshoz ez a két dolog? Milyen szikra pattanhat ki a különböző művészi és műszaki tudományok hallgatóinak, a szakmai képviselőinek fejéből?Van-e sütnivalód? És ha van, mit kezdesz vele Budapesten? Ezekre és még sok más kérdésre keresi a választ az Össztűz címmel meghirdetett program.

Ennek az országos programnak a része a szeptember 1-én induló pályázat, amely a magyarországi művészeti és műszaki felsőoktatásban végzett vagy jelenleg tanuló hallgatók együttes munkájára invitál, a legjobb alkotások október 21-22-én valósulnak meg.

Public Art, hely-specifikus művészet, intézménykritika, New Genre Public Art, művészet,mint köztér (Art as Public Space), vagy kortárs szobrászat? Október 21-én és 22-én egyszerre valósul meg mindez, lesz még piknik, virtuális kiállítás és performance a Békásmegyeri Tűzoltóság udvarán. Az egyedi hangulatú, a lakótelep és a falusias, családi házas övezet határán fekvő területen mutathatják meg a művészek, hogy mit tudnak kicsiholni magukból. Tüzet természetesen, kortárs formában. A tűz időjárásra való érzékenységére tekintettel a rendezvény esőnapja október 28-29-én lesz.

A pályázaton részt vehetnek a művészeti felsőoktatás,és a témához kapcsolódó műszaki felsőoktatás területeinek (pl. építész, energetikai mérnök, építőmérnök, szerkezettervező, építészmérnök stb. szakok) végzett, és jelenlegi hallgatói, egyénileg vagy csoportosan.

A projektről folyamatosan frissülő információk, képek találhatóak a www.bkf.hu/ossztuzoldalon.

Pályázati kiírás (.pdf)
Regisztrációs lap (.pdf)