bezárás

Pixelszag műhely

A fotográfia átvilágítása

Felhívás a Pixelszag című kiállításon és az azt megelőző műhelymunkán való részvételre

A műhely vezetője, a kiállítás kurátora: Eperjesi Ágnes
Asszisztens: Balázs Anna, képzőművészet-elmélet szak

Gondolhatunk-e egy képre egyszerre kétféleképpen, párhuzamosan két szempontot figyelembe véve? Az egyik szempont a kép által felvetett fotográfiai kérdésekről szól, a másik szempont pedig a képen megjelenített tartalmakról, jelentésekről. Hogyan lehet olyan fotós munkát készíteni (aztán kiállítást rendezni belőlük), amelyen a képek nem válnak az ábrázolt tartalmak foglyává?

A Pixelszag című, műhelymunkán alapuló kiállítással erre teszünk kísérletet. A kiállítást 2012 novemberében, az FFS szervezésében, a Mai Manó házban rendezzük.

Május-június folyamán 4 alkalommal találkozunk a műhely résztvevőivel. Az általunk hozott provokatív felvetésekből indulunk ki. Olyan kérdésekből faragunk témát, melyek indokolttá teszik, hogy fotografikus eszközökkel nyúljunk hozzájuk. Szeptember-október folyamán 4 közös konzultációt tartunk, melyek során a kiállítandó művek elnyerik végső formájukat.

Ha szeretnél ebben a fotográfiai műhelymunkában résztvenni, várjuk jelentkezésed az eper@c3.hu címre. Részletes információt a jelentkezőknek küldünk.