bezárás

ISDSWE, Peking

ISDSWE, Peking
 

2012. október 24-én kezdődött Pekingben, a Central Academy of Drama rendezésében a második International Stage Design Srudents’ Works Exchange eseménysorozata. A 2011-es elsőhöz hasonlóan, É.Kiss Piroska egy tanítványával képviselte egyetemünk Látványtervező Tanszékét.

Az OISTAT (International Organisation of Scenographers, Theater Architects and Technicians) és a Central Academy of Drama számára végzett szakmai munkával, és a hallgatói tervekből összeállított kiállítási anyaggal lehetett elnyerni a részvétel jogát.

A 17 ország és több kínai egyetem hallgatói szcenográfiai munkáiból rendezett kiállításnak Kína legjelentősebb kulturális központja, a National Centre of Performing Arts adott helyet. Hat hallgatónk – Pallós Kornélia, Szeredai Enikő, Fekete Anna, Fekete Anna Klaudia, Opra Szabó Zsófi és Balázs Juli – tervei nagy sikerrel képviselték egyetemünket. Balázs Juli munkáját megvették a szcenikai közgyüjtemény számára.

A találkozó gerincét a workshop alkotta, amely a nemzetközi tanár gárda segítségével, a 17 ország diákjaiból és a CAD szcenika hallgatóiból összeállított négy csoportban zajlott, s melynek végkifejlete az adott témára kitalált és megvalósított négy performance volt. A rendkívül izgalmas és sikeres munka egyik vezéregyénisége – ahogy 2011-ben Kovács Gabi – most Balázs Juli volt.

A találkozó során a vendég tanárok egy része előadást tartott a CAD hallgatóinak. É.Kiss Piroska előadása mindkét évben nagy érdeklődést keltett egyetemünk munkája iránt.

Mindent összevetve, az ISDSWE rendezvényein való részvételünk sikeresen oktató intézményként helyezte el az MKE Látványtervező Tanszékét a szcenográfiát oktató egyetemek térképén.

Az egyetemek anyagaiban szereplő munkákból a CAD könyvet és DVD-t szerkesztett, amelyek egy-egy példánya megtalálható egyetemünk könyvtárában.

ISDSWE, Peking
ISDSWE, Peking