bezárás

Fundamenta-Amadeus ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT Budapest 2013

Beadási határidő: 2013. április 17. (szerda) 10-17 óra

A Fundamenta-Lakáskassza Zrt., az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) közös szervezésében idén is meghirdetésre kerül
az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZAT
és a "Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat"

A szponzorok hozzájárulásának köszönhetően, az Alapítvány kuratóriuma a 2013/2014-as tanévre két ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ–at hirdet meg.

Pályázati feltételek:

Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra kizárólag II.-III.-IV. éves szobrász vagy festő MKE hallgató pályázhat. (aki művész szakon IV. évet befejezte és halasztott, az V. évesnek számít)
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ  összege 70.000,- Forint/hó egy tanéven keresztül.
Az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-ra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó

ELSŐ fordulóban előzsűrizésre 2013. április 17-ig

  • Győri Istvánnál leadja a pályázatra szánt 2 db munkáját, mely megfelel a pályaművekre kiírt kritériumoknak.

Előzsűrizés időpontja: 2013. április 18. Az előzsűrizést követően a hallgatók értesítést kapnak az eredményről és a további teendőkről. A legjobb 60 pályamű kerül be a második fordulóba!

MÁSODIK fordulóban a továbbjutott pályázó 2013. április 19. és április 22. között

  • elektronikusan regisztrál és elküldi pályázatát, valamint feltölti a két pályamunkájáról készült fotót továbbá portfólióját a http://www.amadeusalapitvany.hu Aktuális pályázat(ok) oldalon keresztül;
  • a pályázati kiállításra határidőben leadja papír alapú portfólióját Győri Istvánnál a Barcsay teremben;
  • vállalja, hogy a pályázatra benyújtott két műalkotásával automatikusan részt vesz a Kisalkotói Ösztöndíj Pályázaton, akkor is, ha nem ő nyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at, továbbá azt, hogy
  • pályázati kiállításra benyújtott két műalkotásából - az Alapítvány választása szerint - az egyik pályamű ingyenesen az Alapítvány tulajdonába kerül, amennyiben elnyeri az ALKOTÓI ÖSZTÖNDÍJ-at.

A pályaművek kritériumai:

  • a pályázatra benyújtott műalkotás nem lehet sorozat ill. installációs jellegű;
  • a maximális mérethatár 150x150 cm és egy ember számára könnyen mozgatható szobrok;
  • festményeknél a kép hátoldalán, szobroknál jól látható helyen nyomtatott nagybetűvel, jól olvashatóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, a mű címét, keletkezésének időpontját, méretét és technikáját (a beazonosítás érdekében minden műnek külön-külön címet kell adni);
  • a kiállításon elsötétített terem nem biztosított.

A pályázatok alapján a két ösztöndíjról az alábbi összetételű zsűri dönt:

  • a zsűri névsora feltöltés alatt

A pályázati kiállítás megtekinthető:

2013. április 22. és április 27. között az MKE (1062 Budapest, Andrássy út 69-71.) Barcsay termében (nyitva: hétköznap 10.00-18.00; szombat 10.00-13.00).

A "Kisalkotói Ösztöndíj Pályázat":
A Fundamenta és az Alapítvány gyűjteménye bővítése céljából idén is 10 db festményt választ ki a pályázati kiállításra beadott pályamunkákból.
A művek alkotói 130.000,- forint/műtárgy egyszeri ösztöndíjban részesülnek.
A "Kisalkotói ösztöndíj pályázat"-ra V. éves hallgatók is pályázhatnak.
A pályazatra az V. éves hallgatóknak csak egy műalkotást kell a fentiekben megadott helyre elektronikusan is feltölteni ill. Győri Istvánnál leadni (tehát nem kell portfóliót feltölteni és papír alapon leadni!). A pályázatra beadott műalkotásnak meg kell felelnie egyebekben a fenti általános feltételeknek is (műalkotás típusa, méret határ, feliratozás, stb).
A pályamunkák későbbi cseréje, illetve a főszponzorral való későbbi alkudozás semmilyen formában nem megengedett!

A pályázat eredményhirdetése:

A Fundamenta-Lakáskassza által támogatott két Alkotói Ösztöndíj és a 10 db Kisalkotói Ösztöndíj tekintetében a pályázat eredményhirdetésére és az azt követő fogadásra 2013. április 24-én (szerda) 18:30 órakor kerül sor a kiállítás helyszínén.