bezárás

Pályázati felhívás

-Fiatal kurátorok részére-

A Tallinni Magyar Intézet és a cARTc Közhasznú Kulturális Egyesület második alkalommal hirdet közösen pályázatot fiatal kurátorok számára. 

A pályázat tartalma és a pályázók köre: 

Kortárs képzőművészeti kiállítás tervezése Észtországba, a Tallinni Magyar Intézetbe, 2013-as évadra közép-európai roma származású művészek munkáiból. A pályázatra 35 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázhatnak. 

Koncepció:

Szélesebb célkitűzésünk kettős. Egyrészt szeretnénk hozzájárulni a kortárs magyar képzőművészet jobb külföldi megismertetéséhez, másrészt szakmai tapasztalatszerzési lehetőséget szeretnénk biztosítani a fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek számára a nemzetközi szintéren történő megmérettetéshez. Jelen pályázat arra keresi a választ, hogy a társadalmi, szociális, etnikai háttér megmutatkozik-e valamiképp a magyar és közép-európai roma származású művészek látásmódjában és alkotásaiban, ami csoportos kiállítást feltételez. Az elbírálásnál előnyben részesülnek azok a pályázók, akik a magyar művészek munkáin kívül határon túli alkotók műveit is be tudják mutatni. A kiállítási terv kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálás, szállíthatóság).  A koncepciót egy adott helyre, a Tallinni Magyar Intézetbe kell megtervezni. A galéria méretei és technikai adottságai awww.cartc.hu oldalon letölthetők.

www.cartc.hu