bezárás

Szentendrei Régi Művésztelep

pályázati felhívás

a Szentendrei Régi Művésztelep
műtermeinek határozott időre szóló használatára

A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (továbbiakban: MANK) a tulajdonában lévő egyéni műtermeinek határozott időre szóló használatára pályázatot ír ki.

A sikeres pályázókkal a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a hatályos jogszabályok és a MANK szabályzatai szerint bérleti szerződést köt.

Pályázhatnak

A Szentendrei Régi Művésztelep műtermeinek használatára pályázhat minden olyan képzőművész, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni.

A pályázat legfontosabb feltételei

  1. A bérleti jogviszony határozott időre, három évre szól.
  2. Bruttó 9.000,-Ft/hó bérleti díj megfizetése, amely magában foglalja az üzemeltetés költség hozzájárulást is (kertkarbantartás, közös területek takarítása, közvilágítás, szemét és veszélyes hulladék elszállítása, havi egyszeri takarítás a műteremben, gondnoki szolgálat).
    Továbbá a közüzemi költségek (áram, fűtés és víz) mérőóra szerint megfizetése kötelező.
  3. A pályázat feltétele a Magyar Mecénás Programba (MMP) való regisztráció.
  4. A pályázóknak el kell fogadniuk a Művésztelep Házi Rendjét (2. sz. melléklet) és a bérleti szerződésben kikötött feltételeket.
  5. A művésztelepen alkotóknak a bérleti jogviszony ideje alatt készült műveiből a MANK évenként kiállítást rendez. A kiállításra a MANK által felkért kurátorok választják ki a műveket. A kurátorok választása alapján a kiállított művek közül művészenként évente egy alkotás a MANK tulajdonába kerül.

Műtermek leírása

A 2013. őszén felújított és átadott műtermek alapterülete egyenként 55,5 nm, amiből alkotómunkára 30 nm-es helység használható. Minden műterem rendelkezik 4 nm-es teakonyhával, 4 nm-es fürdőhelységgel, 8 nm-es előtérrel, és 9,5 nm-es pihenő vagy raktár helységgel. A műtermek összkomfortosak, saját víz almérővel, villanyórával és hőmennyiség mérővel rendelkeznek. A konyha felszereltsége: hűtő, hideg-meleg vizes mosogató, konyhabútor. A fürdőhelység zuhanyzóból, wc-ből, mosdóból áll.
A műtermek használatának havi átlagos költsége - a 9 ezer forintos havi bérleti díjjal együtt - 20-40 ezer forint között alakul, fogyasztástól függően.
A műtermek kialakításukból adódóan elsősorban festőművészek számára alkalmasak, de művészeti ág megkötés nincs, ugyanakkor a műterem átalakítására nincs lehetőség, a pályázóknak a műterem adottságait figyelembe kell venniük.
A műtermek a Szentendrei Régi Művésztelep meghatározó művészeiről és művésztelepeikről híres városokról kerültek elnevezésre. A pályázati felívást érintő műtermek: Bánovszy Miklós,Bánáti Sverák József, Heintz Henrik, Onódy Béla, Paizs Goebel Jenő, Pándi Lajos, Rozgonyi László, Kecskemét.
A műtermek hétköznap munkaidőben személyesen is megtekinthetőek.
Magyar Mecénás Program (MMP) bemutatása
A MANK közhasznú művészeti szolgáltatásait, az alkotóművészek a MANK által indított Magyar Mecénás Program (MMP) keretei között vehetik igénybe. Az alkotóművészek az MMP-hez egyénileg, vagy társadalmi szervezeten keresztül csatlakozhatnak.
További információ a http://www.alkotomuveszet.hu/index.php/magyar-mecenas-program weboldalon található.

A pályázat benyújtásához szükséges dokumentumok

  1. Hiánytalanul kitöltött pályázati adatlap (1. sz. melléklet). A pályázati adatlap letölthető a http://www.alkotomuveszet.hu/index.php/muvesztelepek/szentendrei-regi-mu... weboldalról.
  2. A pályázó eddigi munkásságát ismertető szakmai önéletrajz, kiállítás jegyzékkel, aláírva.
  3. Munkaterv (a 3 éves időtartamára tervezett alkotói elképzelés legfeljebb egy oldalas leírása).
  4. Az eddigi művészi tevékenységet bemutató dokumentáció (portfolió).

A pályázati dokumentumokat 1 példányban személyesen, vagy postai úton a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-hez kell benyújtani 2014. március 7. 17:00 óráig. A postai úton benyújtott pályázatoknak a fenti időpontig be kell érkeznie a MANK-hoz.

Személyes és postai benyújtás címe

Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Bogdányi u. 51.

Hiánypótlás

Hiánypótlásra a pályázati beérkezési határidő után nincsen mód.

Érvénytelen a pályázat, amennyiben:

  1. A pályázó személye a pályázati feltételeknek nem felel meg.
  2. Hiányos a mellékelt dokumentáció.
  3. Az adatlap hiányos vagy a valóságnak nem megfelelő adatokat tartalmaz.
  4. Határidőn túl történik a benyújtása.
  5. A pályázó már más állami vagy önkormányzati tulajdonú műterem, vagy műteremlakás használati, illetve bérleti jogával rendelkezik.

A pályázat elbírálása

A beérkező pályázatok a MANK Szolgáltatási Szabályzatának megfelelően felállított bizottság javaslata alapján kerülnek elbírálásra. A bizottságba kettő főt az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága, egy főt az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottsága, egy főt a Magyar Művészeti Akadémia, egy főt Szentendre város Önkormányzata, egy főt pedig a MANK jelöl.
A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincs.

A MANK az eredményről a döntést követő 15 napon belül valamennyi pályázót írásban értesíti és a nyertes pályázók névsorát a www.alkotomuveszet.hu honlapon közzéteszi. Az emailben történt értesítés írásbeli értesítésnek minősül.

A nyertes pályázók számára a MANK egy 2014. március 28-ára tervezett ünnepélyes rendezvény keretein belül adja át a műtermek kulcsait, egyúttal a pályázaton nyertes művészek portfólióiból egy kurátori válogatáson alapuló reprezentatív kiállítást rendez.

Az értékelés szempontjai

A pályázó szakmai előélete, a bemutatott művek kvalitása.

A pályázatbeadással kapcsolatos további információ:

Név: Soós Ildikó
tel.: +36 26 500 071/207 mellék
e-mail:
Szentendre, 2014. február 11.
Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.

Letölthető dokumentumok

Szentendrei Régi Művésztelep pályázati felhívás
Szentendrei Régi Művésztelep pályázati adatlap
Szentendrei Régi Művésztelep házirend


www.alkotomuveszet.hu