bezárás

NYILVÁNOS PÁLYÁZAT

Vértesszőlős település falu-központjában kialakítandó közparkban elhelyezendő biciklitároló tervezésére

A pályázati felhívás tárgya, információk:

VÉRTESSZŐLŐS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK Képviselő-testülete nyilvános tervezési pályázatot hirdet a falu központjában lévő, újonnan kialakítandó téren elhelyezendő biciklitárolóra, mely egyben a településen megépült két új kerékpárút közös találkozási pontja is.

A kerékpártároló legyen olyan, amely 5-10 kerékpár biztonságos tárolását teszi lehetővé, ezenkívül figyelemfelhívásként utaljon a település látványosságára, az itt feltárt egyedülálló őskori leleteket bemutató múzeumra.

Kihasználva a területnek az adottságát, központi szerepét a település közúti, vasúti és gyalogos forgalmában, nemcsak a kerékpárút, a kerékpározás, hanem a múzeumunkra való figyelemfelhívásnak, reklámozásnak lehetőségét, létrehozható egy jól elhelyezett, több közlekedési eszközről is jól látható, látványos köztéri alkotás.

A "kreatív-kerékpártároló" kiemelkedik környezetéből, megállásra késztet, jelképezi az innen induló, ide érkező kerékpárutakat, mindenképpen jelentős figyelemfelhívó szereppel rendelkezik, köztéri "szoborként" is funkcionál, de alapvetően hétköznapi használati tárgyként működő alkotás.
Cél, hogy a praktikus szempontokon túl megállásra, az alkotás által kifejezett mondanivaló továbbgondolására, megtekintésére is sarkalljon.

A pályázat menete, időzítés:

  1. A pályázati részvétel feltételei

A pályázatra elsősorban képző- és iparművészeti felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók indulását várjuk, de a pályázók köre kiterjed minden hazai felsőoktatási intézményben tanuló hallgatóra.

  1. Időbeli ütemezés:

2.1.   a pályázat kiírása: 2014. február 13.
2.2.   a pályázati anyag benyújtása: 2014. március 31.
2.3.   elbírálás: 2014. április10.
2.4.   megvalósítás: 2014. május 31-ig.

  1. Díjazás:

A nyertes pályázó 100 000 Ft díjazásban részesül a projekt végére kidolgozott terv teljes körű felhasználásáért. A díj tartalmazza a tervezői és a szerzői jogdíjat.
A pályázat tényleges megvalósítására szánt összeg: 500.000 Ft, amely összegről részletes és reális, kivitelezhető tényleges költségvetést kell készítenie a pályázónak a pályázati anyaghoz csatolva.

  1. A beadandó anyag tartalma:

4.1.   tervek
4.2.   költségvetés
4.3.   részletes időzítés a pályázati kiírás alapján

  1. A pályázat beadása:

A pályázati anyagot elektronikus formátumban várjuk a polg.hivatal@vertesszolos.hu e-mail címre, 2014. március 31-én 24 óráig.
A beadási határidőt követően, a beérkezett pályázatok alapján Vértesszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testülete fenntartja a jogot, hogy a pályázókat a pályázati anyagok prezentációjára személyesen is meghallgatásra hívja be 2014. április 7-10 között. A személyes meghallgatás alkalmával zártkörű prezentációra kerül sor, melynek pontos időpontjáról és helyszínéről az önkormányzat e-mail-ben értesíti a pályázót.
A képviselő testület fenntartja a jogot, hogy több pályázó esetén csak a legjobbnak ítélt pályázatok benyújtóját hallgassa meg személyesen. A pályázatokat a Képviselő-testület bírálja el, az írásban leadott anyag és az esetleges személyes prezentáció alapján, legkésőbb 2014. április 10. napjáig.
Az önkormányzat a pályázat eredményét az elbírálást követően haladéktalanul, de legkésőbb 5 napon belül e-mailban közli valamennyi pályázóval.
Érvényes és eredményes pályázat esetén, az elbírálási határidőt követően 5 napon belül kerül sor a szerződéskötésre.

  1. Jogorvoslat:

A pályázati eljárással kapcsolatosan, illetőleg a döntéssel szemben jogorvoslatnak helye nincs. Vértesszőlős Község Önkormányzatának Képviselő-testülete mindennemű jogorvoslati lehetőséget kizár.

  1. A pályázat érvényességének feltételei:

Érvényes a beadott pályázat, amennyiben a pályázó:

  • A jelen pályázati felhívásban meghatározott pályázói kör feltételeinek megfelel.
  • A pályázatot a pályázati felhívásban meghatározott határidőn belül nyújtotta be.
  • A pályázatot a pályázati felhívás 4. pontjában meghatározott melléklettel nyújtotta be.

Eredménytelen a pályázat, amennyiben

  • A pályázati felhívásban meghatározott beadási határidőn túl érkezett.
  • A beadott pályázati anyag egyik melléklete sem felelt meg a pályázati felhívásban foglalt feltételeknek.

A kiíró fenntartja a jogot, hogy

  • A nyertes pályázó visszalépése esetén, vagy ha a szerződéskötés a nyertes pályázóval egyéb okból meghiúsul, úgy a pályázat soron következő helyezettjével kössön szerződést.
  • A pályázati eljárást indoklás nélkül érvénytelennek, illetve eredménytelennek nyilvánítsa.
  • A pályázati felhívást a pályázat benyújtási határidejének lejárta előtt visszavonja, amiről a pályázati felhívás közzétételének helyein, a benyújtási határidő lejárta előtt hirdetményt tesz közzé.
  • Bármely, a pályázati dokumentációban meghatározott határidőt egyoldalúan, a pályázók megfelelő értesítése mellett módosítson. Megfelelő értesítésnek minősül az e-mail-en, faxon, ajánlott postai küldeményként az ajánlattevő által megadott bármely elérhetőségi címre történő megküldése.

www.vertesszolos.hu