bezárás

DIÁKHITEL KÉPZŐ 2014.

A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázata

Pályázati kiírás

A Diákhitel Központ Zrt. festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatot hirdet a magyarországi közép- és felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára. A Diákhitel Központ több mint tíz éve áll a hallgatók mellett egyetemi éveik alatt azzal a céllal, hogy képzett diplomásként sikeres életpályát fussanak be. E szerepvállalásból adódóan fontos számára, hogy megismerje elsőszámú partnereit: a diákokat. Éppen ezért a Diákhitel Központ ismét meghirdeti a Képzőt, a közép- és felsőoktatásban hallgató fiataloknak szóló képzőművészeti pályázatát. Pályázni lehet minden festészeti, grafikai vagy fotóművészeti alkotással, ami művészi eszközökkel arra keresi a választ, hogy mit hozunk magunkkal a családunkból, hogyan van jelen a jövőnkben a múltunk.

A pályázat témája

"Családi örökség" -, azaz mit hozunk magunkkal a családunkból, hogyan van jelen a jövőnkben a múltunk?

A válogatás módja

A beküldött pályaművekből szakmai előzsűrizést követően a pályázat fővédnöke válogatja ki a díjnyertes,illetve a kiállításra kerülő alkotásokat.

A pályaművek beadási határideje

2014. október 19. éjfél

Pályázati feltételek

A pályázaton indulhat mindenki, aki magyarországi középfokú vagy felsőoktatási intézmény tanulói/hallgatói jogviszonnyal (érvényes diákigazolvánnyal) rendelkező hallgatója.

A pályázat egy kategóriában kezeli a festészeti (olaj, tempera, gouache, akril stb. technikákkal készítettalkotások), a grafikai (sokszorosított vagy egyedi grafika, ide értve a számítógépes alapú képzőművészeti technikák) és a fotóművészeti (analóg vagy digitális) technikával készült műalkotásokat.

Egy pályázó maximum három pályaművel pályázhat. A pályázatban sorozattal nem lehet pályázni. A pályázatra kizárólag 2 évnél nem korábban készült és más, a Diákhitel Központ Zrt. által hirdetett pályázaton még nem indult műalkotásokkal lehet pályázni.

A pályázatban méretbeli megkötés nincs, de kizárólag a fenti műfajokban fogadunk el pályamunkákat.

A pályázat beadásának módja

Pályázni kizárólag a pályázatisegédletben foglaltaknak megfelelő, egyértelmű adatokkal ellátott e-mailben lehet, és a pályaművekről készült fotók elektronikus beküldésével. (A lehetőség szerint jó minőségű, színhelyes fotók, reprodukciók minimális felbontása 72 dpi, minimális mérete 200 KByte legyen.)

A jelentkezéseket az alábbi e-mail címre várjuk:

A pályázat díjazása

A pályázat fődíja: 1 db iMac 21,5 colos Quad-core i5 2,9 GHz
A pályázat második díja: MacBook Air 11 colos 128 GB
A pályázat harmadik díja: iPad AIR wifi 64 GB
További 17 kiválasztott pályamű kiállításon vesz részt, illetve megjelennek a kiállítási katalógusban.

Egyéb tudnivalók

Az előzsűrizésre 2014. október 19-ét követően kerül sor. A kiállításra beválogatott pályaművek beküldőit ezt követően értesítjük, és egyeztetünk velük az eredeti pályaművek beszállításáról a kiállításra.

A szakmai zsűri által kiválogatott pályaművek közül a fővédnök által kiválasztott győztes pályaművek alkotói a díjakat az A38 Hajón tartott díjátadó és kiállítás-megnyitó rendezvényen vehetik át, amely rendezvényről az A38 Zászlóshajó Kft. kisfilmet készít. A győztes pályaműveket 2014. november 3. és 9. között kiállítás keretében mutatjuk be a budapesti A38 Hajó Kiállítótermében.

A pályázó a jelentkezéssel kijelenti, hogy részt kíván venni a Diákhitel Központ KÉPZŐ című festészeti, grafikai és fotóművészeti pályázatán. A pályázó kijelenti, hogy
valamely magyarországi középfokú vagy felső oktatási intézmény hallgatója. A pályázó kijelenti, hogy a beküldött pályaművek saját szellemi termékei, a pályázaton való részvételt, illetve a pályázattalkapcsolatos felhasználást harmadik személy pályaművön fennálló joga nem zárja ki, illetőleg nem korlátozza. Amennyiben ezen
feltételeknek nem felelne meg a pályázó, pályázata kizárásra kerül. A pályázó jelentkezésével hozzájárul, hogy beküldött pályaműveit a pályázati kommunikáció során – és kizárólag azzal összefüggésben – a pályázat kiírója területi, időbeli és a megjelenés módja szerinti korlátozás nélkül, a pályázó nevének feltüntetésével megjelentesse. A jelentkezéssel a pályázó – amennyiben műve(i) kiállításra kerül(nek) – a műveket véglegesen a Diákhitel Központ rendelkezésére bocsátja. A három nyertes pályamű ingyenesen és véglegesen a Diákhitel Központ tulajdonába kerül kiállítási célból.

A pályázat a szakmai zsűri döntését követően érvényesen nem vonható vissza.

A pályázaton nem vehetnek részt a Diákhitel Központ Zrt., illetve az A38 Zászlóshajó Kft. munkatársai és közeli hozzátartozói, abban az esetben sem, ha a pályázati feltételeknek egyébként megfelelnek.

A pályázat technikai lebonyolítója
az A38 Hajó (Zászlóshajó Kft.).

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ
A38 Hajó

+36 1 464 39 40

Az előző pályázat eredményeiről itt olvashatsz.

Töltsd le a pályázati segédletet PDF-ben!

Töltsd le a pályázati kiírást PDF-ben!