bezárás

Pályázati Felhívás

A Fiatalok a Magyar Vidékért és a Mély Mosoly alapítvány pályázatot hirdet Magyar Képzőművészeti Egyetem számára képzőművészeti alkotások tervezésére, létrehozására.

Idén szeretnénk kedvezni a Magyar művészeknek, így lehetőség nyílik rendezvényünkön bemutatkozásra a Képzőművészeti egyetem bármely hallgatójának! A S.U.N. Találkozóra várjuk kiállító terünkbe minden hallgató jelentkezését, portfóliójuk rövid bemutatásával!

Pályázati Témakörök:

  • Organikus térinstallációk és dekorációs elemek az idei S.U.N. rendezvényekre, természetes anyagokból. A Csobánkapusztai völgy, és a programhelyszínek dekorációja célunk.
  • Tánctér árnyékolás, és dekoráció tervezése, és elkészítése. Mindhárom jelenlegi tánctér oszlopainak és vászonfedéseinek egyedi tervek alapján, egyedi forma és színvilággal történő újragondolása célunk. (Segédanyagot a tervezéshez biztosítunk)
  • Egy és kétszemélyes mobil vendégsátor forma és kiviteli terve. Olyan egyszerűen elkészíthető, letisztult és környezetbe illeszkedő szerkezet elkészítése a cél, mely gyorsan felállítható, és jellemzően természetes anyagokból készül.
  • Színpad és színpad dekorációs terv, mely illeszkedik a zenei programokhoz. Egy nagyszínpad, egy kisszínpad, és egy élőzenei színpad dekorációs elemeinek és szerkezetének megtervezése és elkészítése a cél.

A pályázat célja és tárgya

A S.U.N. világtalálkozó 2015-ben, harmadszorra megrendezésre kerülő elektronikus zenei és kulturális programsorozat a Bercel szomszédságában fekvő Csobánkapuszta festői vidékén. A pályázat célja, hogy olyan egyedülálló organikus térinstallációk, és más, a témakörökben meghatározott projektek készüljenek el és jelenjenek meg, amelyek a fesztivál valamint a helyszín struktúrájába beilleszkednek, ugyanakkor formaviláguk az adott térben jól érvényesül. Előnyt élveznek a természetes helyi anyagból készíthető konstrukciók, és ezek tervei. A nyertes pályaműveket a pályázó és csapata készítheti el, a fesztivál területén, építőtábor keretein belül.

A kiíró elvárásai a műalkotás, emlékhely anyaga, mérete vonatkozásában:

Az alkotásnak illeszkednie kell a természeti környezethez, igazodnia kell a fesztivál szellemiségéhez, értékrendjéhez. A kompozíció viszonylag időtálló, külső mechanikai hatásoknak is jól ellenálló, jellemzően természetes anyagból, magas nívójú kivitelben kell, hogy megvalósuljon. A kiírónak nincs a kompozíció stílusbeli megfogalmazásával kapcsolatos elvárása, részéről a realisztikus vagy nonfiguratív alkotás egyaránt elfogadható. A kompozíció részeként szimbolikus tartalmat kifejező installációs elem/ek is megjelenhetnek. Figyelembe kell venni a kompozíció megalkotásakor a tervezett helyszín léptékét, a környezet szín- és fényviszonyait.

A jelentkezés feltételei:

Jelentkezni elektronikus levélben, a címen lehetséges. A jelentkezéseket 2015.04.15.-ig fogadjuk el. Minden pályázótól egy rövid bemutatkozást várunk csupán rövid prekoncepciós leírással. A pályaművek leadási határideje 2015.04.30. Természetesen bármilyen kérdést szívesen fogadunk a tárgyidőszakban, segédanyagokat, biztosítunk, helyszíni bejárás lehetséges. A pályázó több egyenértékűen kidolgozott pályaművel is pályázhat. A pályázó a pályamunka benyújtásával felelősséget vállal azért, hogy a pályamunka a saját szerzői műve, továbbá vállalja a felelősséget, hogy az általa benyújtott pályamű nem sérti más szerzői, felhasználói, illetve személyiségi jogát és a pályamunka közzététele semmilyen jogszabályba nem ütközik. A pályázó vállalja, hogy amennyiben a pályázatot megnyeri abban az esetben a műalkotás, szakszerű kivitelezését, kihelyezését 2015.07.15.ig elkészíti. Tervpályázat esetén a tervleadási határidő 2015.04.30

Határidők:

Jelentkezési határidő: 2015.04.15,
Pályázati anyag leadási határidő 2015.04.30
Eredményhirdetés 2015.05.
Helyszínbejárás: 2015.04.15 és 2015.04.30 között, egyeztetést követően.
Kivitelezés befejezése: 2015.07.15
Konzultációra folyamatosan mód van, előre egyeztetett időpontokban.

A pályázat tartalmi követelményei:

Pályázó rövid szakmai életrajza, referenciák listája. Pályamű látványterve, elektronikus formában. A megvalósítás munkaterve, ütemterv A műalkotás költségvetése A nyertes pályázóval aláírt megállapodás.

Díjjazás:

Elnyerhető támogatás mértéke: Egyéni és csoportos pályázó esetén 100.000Ft vissza nem térítendő támogatás. Alapítványunk biztosítja az elkészítéshez szükséges alapanyagokat, és szerszámokat, indokolt esetben szakmai segítséggel. Biztosítjuk továbbá az építési helyszínen a szállást és étkezést. A sikeres pályaművek gazdái automatikusan alapítványi tagságot kapnak, így minden rendezvényünket korlátlanul látogathatják.

A Fiatalok a Magyar Vidékért alapítvány nevében:
Kerekes Nóra, Baló Dávid,

Kovács B. Dániel

2015 Március 25

A pályázat letöltése (.pdf)