bezárás

AMADEUS – cARTc KURÁTOR PÁLYÁZAT | Budapest 2015

Beadási határidő: 2015. május 17. éjfél

Az AMADEUS Művészeti Alapítvány és a cARTc space and projects of contemporary art közösen pályázatot hirdet fiatal kurátorok számára.

A pályázat tartalma, díjazás, a helyszín és a pályázók köre:

Kortárs magyar képzőművészeti kiállítás tervezése és teljes körű megvalósítása az AMATÁR kiállítóterében 2015. június 16-i kezdettel, másfél hónapos nyitva tartással. A nyertes kurátor munkájához biztosítjuk a kiállítás teljes költségvetését (maximum 65.000 Ft), illetve munkáját 80.000 Forintos ösztöndíjjal honoráljuk.

A nyertes pályamunka megálmodóját 2015. június 16-án az AMATÁR-ban rendezett kiállítással egybekötött díjátadó keretében díjazzuk.

Az AMATÁR az óbudai AMADEUS ALKOTÓHÁZ mellett (1035 Budapest, Veder utca 14.) 2012 őszén kialakított 75 négyzetméteres modern felszereltségű kiállítótér, mely fiatal pályakezdő művészeknek, kurátoroknak és projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

A pályázatra 40 évnél fiatalabb kurátorok, művészeti szakemberek pályázatát várjuk egyénileg és csoportosan egyaránt.

Koncepció, pályázati feltételek:

Célkitűzésünk, hogy lehetőséget biztosítsunk fiatal magyar kurátorok és művészeti szakemberek számára kiállítás szervezésére. A pályázat alkalmával be kívánjuk vonni a hazai szakmai életbe a fiatal kurátorokat, akik ezáltal elkezdhetik munkakapcsolataik kiépítését és egyúttal gyakorlatot is szerezhetnek.

A pályázati kiírás hangsúlyt fektet a pályázó anyagában a kiállítás koncepciójára, elméleti és gyakorlati megközelítésére, továbbá a kiállítás megvalósítására és a tervezés során felmerülő feladatmegoldás folyamatára (idő – feladat tervezése, kiállítótérben való gondolkodás, munkafolyamatok prezentálása).

A koncepció lehet egyéni vagy csoportos kiállítás. A kiállítások kidolgozásánál figyelembe kell venni a megvalósíthatósági szempontokat (installálási lehetőségek, szállíthatóság, kiállítótér elhelyezkedése stb.). Az AMATÁR alaprajza az alábbi linkenmegtekinthető, illetve letölthető, fotódokumentáció a korábbi nyertes kiállításokról a PROGRAMJAINK menüpont alatt érhető el.

Formai követelmények:

A KURÁTOR PÁLYÁZAT-ra érvényesen pályázni kizárólag úgy lehet, ha a pályázó elektronikusan benyújtja pályázatát és feltölti

  1. szakmai önéletrajzát és elérhetőségeit;
  2. a koncepciót (legfeljebb 3500 karakter)
  3. a műtárgyak fotóit adatokkal (vagy az installációs tervekről grafikát)
  4. részletes költségvetést (szállítás, installálás, nyomda, eszközbérlés, catering stb., össz. költségvetés maximum 65.000 Ft) a pályázati oldalon keresztül.

A pályázatot két egységre bontva, külön-külön PDF fájlban kérjük feltölteni:

  1. egység: szakmai önéletrajz
  2. egység: koncepció, költségvetés
    + műtárgyak fotói adatokkal (JPEG).

Pályázat beadásához minden pályázónak először regisztrálnia kell – akkor is, ha korábban már pályázott az alapítvány honlapján. A regisztráció megerősítését (megadott e-mail címre kapott linken keresztül) követően tud belépni a pályázó a saját pályázati oldalára, ahol az ott megadott feltételek szerint tudja feltölteni portfólióját. A pályázat beadását követően nincs lehetőség a feltöltött képek módosítására!

A KURÁTOR PÁLYÁZAT-okat az alábbi összetételű szakmai zsűri bírálja el: Dr. Balogh Péter - AMADEUS Művészeti Alapítvány Benkő Zsuzsanna - kArton Galéria Hanka Nóra - Pepper Art Projects Tóth Pál Sándor - cARTc

A nyertes pályázókat 2015. május 24-ig e-mailben értesítjük.

További információ a e-mail címen kérhető.

A pályázati kiírás letölthető (.pdf, 117KB)