bezárás

Paolina Brugnatelli festészeti díj 2015

Festészeti pályázat a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a milánói Accademia di Brera hallgatói számára

Paolina Brugnatelli festészeti díj 2015

A Paolina Brugnatelli festészeti díj célja a festészet terén tehetséges fiatal alkotók segítése.

A Paolina Brugnatelli Alapítvány 2015-ben három-három festészeti díjat oszt ki, hármat az MKE, hármat az Accademia di Brera pályázó hallgatói között.

  1. hely: 1500 euró
  2. hely: 1000 euró
  3. hely: 500 euró

A díjak vásárlási díjak, amiket készpénzben vagy csekkben osztunk ki. A díjazott képek az Alapítvány tulajdonába és a Paolina Brugnatelli gyűjteménybe kerülnek.

A pályázatra beadott művek esetében technikai és tematikus megkötés nincsen. Az alkotások mérete nem haladhatja meg a 200 cm-t. A művek hátoldalán fel kell tüntetni az alkotót, a mű címét, méretét és a technikát.

Zsűri

Az első fordulóban az Alapítvány zsűrije tíz-tíz fiatal művészt választ ki az Accademia di Brera és az MKE pályázó hallgatói közül.

A második fordulóban a résztvevő intézmények által delegált zsűritagok titkos szavazás során, anonim módon választják ki a hat nyertest a húsz alkotó közül.

A zsűrizés eredményéről minden pályázót e-mailben és a Twitteren értesítünk. A zsűrizések dátumát később közöljük.

Kiállítások

A kiválasztott művek három kiállításon vesznek részt: 2015 szeptemberében az MKE Barcsay-termében, októberben Paderno d’Adda városának kiállítótermében, novemberben pedig a milánói San Carpoforo kiállítóteremben.  A kiállítások pontos dátumát később közöljük.

A kiállítások szervezését és a képek szállítását az Alapítvány intézi. A személyes részvétel bármelyik kiállításon lehetséges, de az utazást és a szállásköltséget mindenki maga fedezi.

Pályázati szabályzat

Az érvényes pályázat tartalmazza

- a jelentkezési lapot,

- valamint 5 jó minőségű digitális felvételt a pályaművekről az alkotó nevével, a mű leírásával, a mű címének, méretének, technikájának megjelölésével, és amennyiben szükséges, installálási útmutatóval.

A pályázat beadásának határideje: 2015. június 15.

Pályázati útmutató

  1. Belépés a Paolina Brugnatelli Alapítvány Twitter-oldalára: Follow@ ArteRicerca
  2. A beiratkozáskor a pályázó üzenetet küld az Alapítványnak a Twitteren keresztül, ezzel a megjelöléssel: award2015HU
  3. Az Alapítvány elküldi a jelentkezési laphoz való hozzáféréshez szükséges felhasználónevet és jelszót a pályázó Twitter postafiókjába
  4. Link az adatlap letöltéséhez: http://www.studiobreznay.com/server_login.php
  5. A pályázó elküldi a kitöltött adatlapot és mellékleteket erre az email-címre: info@fondazionepaolinabrugnatelli.org
  6. Az Alapítvány e-mailben és a Twitteren a pályázat beérkezéséről visszaigazoló üzenetet küld a pályázónak

Az Alapítvány a festészeti díjtól függetlenül egy webTV-csatornás bemutatkozási lehetőséget is felajánl az egyetem hallgatóinak. Az érdeklődők az Alapítvány Periscope APP oldalára a @ArteRicerca címen belépve élő egyenes adásban követhetik a három kiállítást, ezen kívül saját munkásságukról is közvetíthetnek az Alapítvány ArtNetwork nevű webTV-jén keresztül.

Bármilyen, ezzel kapcsolatos kérdést az info@fondazionepaolinabrugnatelli.org e-mail címen lehet feltenni.