bezárás

Debreceni Virágkarnevál - Kreatív pályázat 2015

Pályázati felhívás

Az E.ON Hungária Zrt. kreatív alkotói pályázatot hirdet „Minden, ami energia” címmel

A pályázat célja

A Debreceni Virágkarnevált az államalapítás tiszteletére rendezik meg minden év augusztus 20-án. Története egészen a 1905-ig nyúlik vissza, amikor is a Debreceni Polgári Kerékpáros Egylet Debrecen főutcáján megrendezte az első virág kocsi-korzót abból a célból, hogy a bevételből mentőkocsit vásárolhasson a városnak. Az első hivatalos felvonulást 1966-ban rendezték meg, idén nyáron pedig a 46. Debreceni Virágkarnevál lesz. A karnevál napjainkra egész hetes rendezvénnyé forrta ki magát, mely Európában egyedülálló. Az esemény immár turisztikai látványosság is, évről-évre egyre többen kíváncsiak a virágkompozíciókra illetve az azt kísérő egy hetes programsorozatra.

A 2015-ös évi Debreceni Virágkarnevál támogatásával az E.ON ki szeretné fejezni a nemzeti hagyományok és a művészetek iránti elkötelezettségét. A támogatás részeként az E.ON meghirdet egy kreatív pályázatot is, melynek keretében virágkocsi terveket vár az „Minden, ami energia” jegyében. A legjobb, legeredetibb pályaművet virágkocsi formájában megépíti és felvonultatja a virágkarneválon.

Pályázók köre

A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 20. § (1) bekezdésének b)-g) pontjában meghatározott belföldi székhelyű nevelési-oktatási intézmények diákjai – 14 év felett –, valamint minden nagykorú magyar állampolgár.

A pályázat témája

„Minden, ami energia”

Az energia meghatározza mindennapjainkat: minden tevékenységünkhöz energiát használunk fel.  Energiával fűtünk, hűtünk, főzünk, mosunk stb. Az energia korlátlan lehetőségeket hordoz magában, melyek optimalizált kihasználásával rengeteg energiát tudunk tartalékolni a jövő nemzedékének. Pályázatunk ehhez a központi témához kapcsolódik.
A pályázati műveket elektronikus vagy postai úton várjuk.  Tervezéskor figyelembe kell venni a megvalósíthatóság szempontjait, tehát ügyelni kell arra, hogy a téma jól kivitelezhető legyen virágokból.

A pályázatokat a következő formában várjuk:

  • A/4 vagy A/3 méret
  • színes
  • szabadon választott technika és anyaghasználat (pl.: gyufa, fa, papír stb.)
  • kézi vagy digitális grafika használata
  • bármilyen más kreatív megjelenítés (pl.: makett)

Díjazás

A pályázatok közül zsűrink egy nyertes művet választ ki, amelyet az E.ON megvalósít és felvonultat a 2015-ös Debreceni Virágkarneválon. A nyertest és a művét így az egész ország megismerheti. A nyertes pályázó lehetőséget kap arra, hogy segédkezzen a virágkocsi elkészítésében, illetve felvonulhat a tervei alapján elkészült kocsival.

I. helyezett: a nyertes pályázó ötlete/ kreatív koncepciója alapján kerül feldíszítésre az E.ON virágkocsija  + (2 db belépő a Debreceni Virágkarneválra)

Pályázati feltételeink

  • A pályázaton csak 14 év feletti magyar állampolgárok indulhatnak. A feladat összetettsége miatt sajnos nem tudunk befogadni 14 év alatti pályázóktól műveket.
  • Kizárólag saját alkotásokat fogadunk el, külső segítség nem vehető igénybe.
  • A hozzájáruló nyilatkozatot a 14-18 éves korosztály számára kötelező kitölteni.  
  • A pályázók alkotásuk benyújtásával tudomásul veszik és hozzájárulnak ahhoz, hogy a pályaművüket az E.ON Hungária Zrt. a továbbiakban felhasználja kiadványaiban marketing illetve egyéb célokból nevük feltüntetésével.
  • A szakmai zsűri döntése végleges, fellebbezésre nincs lehetőség.
  • A pályázat akkor tekinthető teljesnek, ha a pályázó kitölti és csatolja pályázatához a pályázati adatlapot.
  • A pályázati műveken vagy az alkotásokhoz külön csatolva meg kell jeleníteni a pályázó adatait (név, cím, telefonszám, e-mail cím, születési év, hónap). A pályázó ezen adatokat önkéntesen a jelen pályázathoz kapcsolódóan adja meg, az E.ON ezen adatokat kizárólag a pályázathoz kapcsolódóan kezelheti. A pályázat lezárást követő 2 hónapon belül ezen adatokat az E.ON törölni köteles.
  • Az esetleges változtatás jogát az E.ON fenntartja.
  • Egy pályázó maximum 1 pályamunkát nyújthat be.
  • A pályázaton szakmai cégek (pl.: kreatív ügynökségek) nem vehetnek részt.

Érvénytelen pályázat

A pályázat érvénytelennek minősül amennyiben

  • nem harmonizál a pályázat témájával,
  • leadási határidőn túl érkezik,
  • nem tartalmazza a pályázó adatait.

A beérkező pályaművek értékelése

A beküldött pályázatokat szakmai zsűri fogja értékelni.

A pályázat nyereményei

Az eredményhirdetésre 2015. június 30-án kerül sor. A nyertes kreatív pályaművet az E.ON elkészítteti és felvonultatja a 46. Debreceni Virágkarneválon.

A pályázatok postára adásának vagy elektronikus beküldésének határideje: 2015. június 29.

Hiánypótlásra nincs lehetőség.

Cím:
E.ON Hungária Zrt. - Kommunikációs Osztály
„Minden, ami energia pályázat
1051. Budapest, Széchenyi István tér 7-8.

Elektronikusan: az alexandra.kovacs@eon-hungaria.com email címre tudják beküldeni.

A nyertest a megadott elérhetőségen értesítjük, illetve a pályázat eredményét és a pályaművet az E.ON honlapján és Facebook oldalán közzétesszük.

Amennyiben kérdése van a pályázattal kapcsolatban, az email címen kaphat információt.

Valamennyi pályázónak sok sikert kívánunk!

Budapest, 2015. június 22.

E.ON Hungária Zrt.

Mellékletek:

Hozzájáruló nyilatkozat
Pályázati adatlap