bezárás

Felvételit hirdet MMSZK

Felvételit hirdet a Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium!
2015.09.24. éjfélig lehet jelentkezni a különböző témákkal foglalkozó munkacsoportokba: 
http://www.mmszk.hu/tagged/Munkacsoportok 
A témák lefedik a permakultúra, gender, kísérleti fotó és dokumentumfilm, vizuális kultúra oktatás, művészi önismeret és kreativitáspszichológia, könyvkötés és a tervezőgrafika határterületén elhelyezkedő területeket.

Mi az a szakkollégium?

Egy inspiratív szellemi közösség, ahol ötleteinket mások segítségével, együtt dolgozva vagy kutatva valósíthatjuk meg. Olyan kérdések megvitatására és újragondolására kerülhet így sor, amelyekre az egyetemi kurzusok alatt nem tértek ki. A művészet határterületeit érintő témákat is közösen, akár más területekről érkező hallgatókkal együtt tudjuk kidolgozni.

Mik az MMSZK előnyei?

Lehetőséget teremt az egyetemen belüli és kívüli kapcsolatteremtésre, új együttműködések kialakítására, hiszen a szakkollégiumba bármely felsőoktatási intézmény hallgatója jelentkezhet.  A Művészeti és Művészetelméleti Szakkollégium a Magyar Képzőművészeti Egyetem alakult 2012-ben, a tagok együtt alakítják a relatív új szervezet kereteit, lehetőség van mindenki ötleteinek megvitatására a működéssel kapcsolatban.

Mi a fő célja?

A sokszor hiányolt szakmai párbeszéd megteremtése. A szakkollégium - az országban egyedülálló módon - azt tekinti fő céljának, hogy a művész- és elmélet szakos hallgatók megtanulják tudományos és gyakorlati ismereteik összehangolását, és a közösen végzett munka során egy olyan önnevelő folyamaton menjenek keresztül, amelynek segítségével sikeresebben artikulálják gondolataikat, kérdéseiket, problémáikat.

Hogyan működik?

A szakkollégium struktúrája is eltér a tudományegyetemeken megszokott felépítéstől. A szakkollégiumi munka munkacsoportokban zajlik - maga a szakkollégiumi tagság is ehhez kötött. Ez a dinamikus rendszer biztosítja az állandó aktivitást az akár több szemeszteren keresztül is fennálló, öntevékeny munkacsoportokban, amelyek önállóan alakítják ki működési rendjüket és képzési programjukat. A munkacsoport munkáját a maguk közül választott projektvezető koordinálja, a színvonalas munkát egyetemi oktatók, valamint külső szakemberek segítik konzulensként.

Milyen közös programok várhatóak?

A felvételit követően sor kerül egy csapatépítő napra, ezek után a tagok által szervezett (legtöbbször nyilvános) kiállításlátogatások, workshopok, előadássorozatok, tanulmányutak következnek. A munkacsoportokok tevékenysége egy, a kortárs művészeti diskurzusban releváns tematika köré szerveződik, törekedünk ezekhez kapcsolódó programokat választani.

A 2015/2016-os tanévben egy szakmai önmenedzsmenttel, kreatív kommunikációval és csapatban való munkával foglalkozó átfogó tréningen vehetnek részt a szakkollégium tagjai.

További információ: www.mmszk.hu, https://www.facebook.com/muveszetiesmuveszetelmeleti.szakkollegium
Felvételi információ és űrlap: www.mmszk.hu/tagged/felvételi