bezárás

III. Nemzetközi Rajz- és Képgrafikai Biennálé, Győr – 2015

2015. december 12 – 2016. január 31.

A 2015. évi biennálé témája: Láthatatlan látható | IN/VISIBLE

Kétévente, páratlan években, változó tematika szerint megrendezésre kerülő nemzetközi, képzőművészeti seregszemle, amely a rajzművészet és a képgrafika eljárásait hivatott bemutatni saját tervezésű és kivitelezésű alkotásokkal.

A szabadbeadásos biennáléra két évnél nem régebbi művek beadása lehetséges.
A kiállításra kerülő munkák technikai hovatartozásukat illetően lehetnek:

  • különböző eszközökkel készített egyedi rajzok (nem tanulmányrajz!)
  • hagyományos képgrafikai eljárással (mély-, magas- és síknyomásos technikával, valamint szerigráfiával) készült művek, amelyek lehetnek művészkönyvek és térbeli installációk is

A pályázaton résztvevők köre:

A biennálén részt vehetnek magyar és külföldi állampolgárok egyaránt, akik:

  • képzőművészeti diplomával rendelkező alkotók
  • Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete, Magyar Grafikusművészek Szövetsége, illetve Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége alaptagsággal rendelkező professzionális alkotóművészek
  • a képzőművészeti felsőoktatás hallgatói

Fontos tudnivalók:

  • Minden alkotó maximum 3 alkotással pályázhat. A sorozatok egy alkotásnak számítanak, de a zsűrinek joga van a sorozatokat megbontani.
  • A részvétel díjtalan.

A beadott munkákat szakértő zsűri értékeli. A kiállításra javasolt művekből 2015 decemberében tárlat nyílik, melynek helyszíne a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítótere. Az alkotók a zsűri döntéséről értesítést kapnak. A kiválasztott művekkel kapcsolatos további teendőkről a múzeum értesítést küld.

Beadás módja:

A nevezni kívánt művek mellett külön PÁLYÁZATI ADATLAPON kérjük feltüntetni a következő adatokat: név, levelezési cím, telefonszám, e-mail cím, mű címe, technika, méret, mű keletkezésének éve. A pályázati adatlapot kérjük ellátni a művész aláírásával!

Mellékletben kérjük csatolni az alkotó szakmai önéletrajzát (kiterjesztés: doc, betűtípus: 12 pt Times New Roman, sorköz: szimpla, terjedelem: max. 2, azaz kettő A4-es oldal).

A nevezni kívánt művekről készült fotót elektronikus úton, JPEG formátumban, minimum 300 dpi felbontásban, a pályázati adatlapot PDF formátumban, a szakmai önéletrajzot doc formátumban kérjük az alábbi címre küldeni: biennale2015gyor@gmail.com.

A kiállításra javasolt munkák begyűjtési helyéről és idejéről az illetékeseket 2015. november 7. után értesítjük.

A kiállításra javasolt munkákból 2015. december 12-én kiállítás nyílik a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállítóterében (Esterházy-palota, 9021 Győr, Király utca 17.)

A beküldés határideje: 2015. október 31.

A határidő után érkező nevezést és a kiírásnak nem megfelelő, hiányos pályázatokat nem áll módunkban elfogadni!

Sikeres alkotómunkát kívánunk!

Győr, 2015. szeptember 1.

Grászli Bernadett
igazgató
 

Pályázattal kapcsolatos információ:
FARKAS ZSUZSANNA
múzeumi kiállítás-tervező, grafikusművész

RÓMER FLÓRIS MŰVÉSZETI ÉS TÖRTÉNETI MÚZEUM
9021 Győr, Király utca 17.

JELENTKEZÉSI LAP letölthető (.doc)