bezárás

A magyarországi Fulbright Bizottság meghirdette a 2017/2018-as tanévre szóló ösztöndíjait

Az amerikai ösztöndíjra posztgraduális hallgatók, oktatók és kutatók pályázhatnak.

A Posztgraduális Hallgatói Ösztöndíj továbbtanulási illetve kutatási lehetőséget biztosít bármely* tudományterületen vagy művészeti ágban. Alapfeltétel a pályázott témában legkésőbb 2016. július 15-ig szerzett legalább BA/BSc szintű diploma, kiváló angol nyelvtudás és magyar állampolgárság.

A pályázat beadási határideje: 2016. május 23.

A Fulbright oktatói és kutatói ösztöndíjakra pályázni bármely tudományterületen vagy művészeti ágban lehet. Az ösztöndíjak időtartama oktató ösztöndíjak esetében egy vagy maximum két egyetemi félév, a fogadó egyetem anyagi hozzájárulásától függően, kutatói ösztöndíjak esetében tipikusan három – öt hónap. Az amerikai egyetem által felajánlott költségmegosztást a Fulbright Program támogatja. Az ösztöndíjas időszak leghamarabb 2017 augusztusában kezdhető meg, és legkésőbb 2018 augusztusában fejezhető be.

Alapfeltétel a magyar állampolgárság, kiemelkedő oktatói/kutatói szakmai tevékenység, magasszintű angol nyelvtudás;PhD/DLA fokozat  – 2016. december 1-ig megszerzett PhD oklevél (kivéve egyes művészeti ágak esetében) és meghívólevél az amerikai fogadóegyetemtől.

A pályázat beadási határideje: 2016. október 10.

A pályázati felhívásról részletes információ a www.fulbright.hu honlapon található. A pályázati felhívást tartalmazó kiadvány a Nemzetközi és Kiállítási Irodában is megtalálható.