bezárás

Új arculatát keresi a Szekszárdi borvidék

A Szekszárdi borvidék pályázat keretében újítja meg arculatát, melynek lebonyolításában az ArtHungry.com kreatív közösségi oldal segíti a borászokat. A tervezők munkáikat október 27. és 28. között tölthetik fel arra az online felületre, amelyen keresztül a zsűrizés és a közönségszavazás is lezajlik majd a november eleji díjátadás előtt.

„Kiváló borai és immáron saját palackja mellett a Szekszárdi borvidék logója, arculata talán a legfontosabb fizikai megtestesítője a márkának. Tükröznie kell azt a magas értékrendet, dinamizmust és összefogást amit képvisel a borvidék. Ezért hagyományaink tiszteletben tartása mellett, teljesen logikusnak tűnik, hogy az elmúlt évek fejlődését a borvidék arculatának frissítésében is továbbvigyük.” – fogalmazta meg ifj. Vida Péter miért döntött úgy a Szekszárdi Borászok Céhe/Szekszárdi Bormarketing Műhely, hogy összesen 500 000 forint díjazású pályázatot ír ki a borvidéki arculat kialakítására.

A pályázat lebonyolításához olyan partnert keresett a borvidék, amely a maga területén hasonló szakmai színvonalon dolgozik, mint amilyen hozzáállással a legjobb szekszárdi kadarkák, kékfrankosok és bikavérek készülnek. „Az ArtHungry.com egy független online közösségi oldal, mely 2015-ben indult el azzal a céllal, hogy a hazai kreatív alkotók egy közös felületen megoszthassák alkotásaikat és kapcsolatokat építhessenek. Az oldal prezentációs felülete kiválóan alkalmas egy ilyen jellegű nyílt pályázat lebonyolítására, kíváncsian várom, hogy a jelenlegi tagjaink, vagy az újonnan regisztráltak milyen megoldásokat töltenek majd fel erre az izgalmas kiírásra.“ – nyilatkozta Tábori-Simon José, az ArtHungry.com művészeti vezetője.

A pályázat kiírás október 11-én vált nyilvánossá az ArtHungry.com-on, a pályázat nyílt, de online regisztrációhoz kötött. A pályázók október 28-ig dolgozhatnak a terveken, melyeket október 27-től, 28-ig tölthetnek fel a pályázat aloldalára. A hattagú, borászokból és elismert tervezőgrafikusokból álló zsűri ezt követően kezdi meg az értékelést. Velük párhuzamosan a nagyközönség számára is megtekinthetővé válnak az arculattervek, amelyekre ők is szavazhatnak. Végül november elején derül ki, melyik arculatterv mellett tette le a voksát a zsűri és a honlapot felkereső érdeklődők.

A részletes pályázati kiírás: 

https://palyazat.arthungry.com/hu/2016/szekszardi_borvidek/rules

A pályázattal kapcsolatos friss információk a tervezési időszak alatt:

https://www.facebook.com/arthungryofficial

https://www.facebook.com/aszekszardiborvidek