bezárás

II. ORSZÁGOS KERÁMIA QUADRIENNÁLE

Modern Magyar Képtár Pécs, 2017. április 23. – június 18.

Tisztelt Művész Kolléga! Kedves Barátunk!

Tisztelettel tájékoztatjuk, hogy a Janus Pannonius Múzeum a Dél- Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesülettel közösen 2017. április 23.- június 18. között kiállításon szeretné bemutatni a magyar kerá-miaművészet legutóbbi éveinek az új értékeit. Szeretnénk az előző quadriennále (2012/13) óta eltelt időszak kerámia és porcelán művészetének mind teljesebb köréből kiválasztani a bemutatásra kerülő anyagot, ezért tisztelettel kérjük, küldje el pályázati anyagát címünkre email-en vagy postai úton.

A quadriennále pályázata nyitott, ezért kérjük, kollégái figyelmét is szíveskedjék e kiállítás-lehetőségre felhívni.
A kiállítási anyag kiválasztását fotók alapján fogjuk végezni.

Egy művész három alkotással, vagy egy sorozatművel jelentkezhet. A mérethatár: 140 centiméter. Kérünk ezért valamennyi résztvevőt, hogy a pályázatra beadandó alkotásairól 2-2 db, különböző nézetből készült fényképet juttasson el a rendezők postacímére levél küldeményként vagy elektro-nikus úton, e-mail-ben ( ). A papírképek hátoldalára írt műtárgya-datokkal (alkotó neve, műtárgycím, készítés éve, anyag, méret), illetve a képfájlok elnevezésével ugyanilyen módon kérjük az alkotásokat megjelölni. Kérjük, a kitöltött adatlapot a katalógus pontos adatközlése érdekében szíveskedjenek a fotókkal együtt elküldeni.
A pályázati anyagok beérkezési határideje 2017. február 13.
Cím: Janus Pannonius Múzeum Művészettörténeti Osztály, 7621 Pécs, Papnövelde utca 5, vagy

A kiállítási anyag kiválasztásának tervezett időpontja 2017. február 20-21., amelynek eredményéről valamennyi résztvevőt értesítünk.
A kiállításra történő jelentkezés ingyenes, nem kérünk regisztrációs díjat, ugyanakkor kérjük, hogy a kiválasztott alkotásokat személyesen, vagy egybegyűjtve őket, csoportos küldeményként juttassák el a kiállítás helyszínére.
A kiválasztott műveket a kiállítóknak 2017. március 21.-ig kell Pécsre, a Janus Pannonius Múzeum Művészettörténeti Osztályára eljuttatni, vagy személyesen leadni munkaidőben, 9-15 óra között.

A II. Országos Kerámia Quadriennále megnyitásának időpontja: 2017. április 23.
Helye: Modern Magyar Képtár, Pécs, Papnövelde utca 5.

Valamennyi kiállító művésznek átadjuk a II. Országos Kerámia Quadriennále katalógusa tiszteletpéldá-nyát, valamint kiosztásra kerülnek a II. Országos Kerámia Quadriennále díjai, szándékunk szerint 1.500.000 Ft összértékben. Továbbra is célunk, hogy műtárgyvásárlási pályázati lehetőség esetén ki-emelten kezeljük a kiállításon szereplő műtárgyakat, gyarapítandó a JPM nemzetközi jelentőségű Mo-dern kerámia gyűjteményét.

Megtisztelő jelentkezését várjuk.

Pécs, 2016. december 20.

Sárkány József
művészettörténész, kurátor

Dr. Csornay Boldizsár
múzeumigazgató

Letölthető adatlap (.doc)