bezárás

„SZOBOR TEDZSONNAK”

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZOBRÁSZOKNAK 2017.

A pályázók köre: a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász hallgatói számára meghirdetett pályázat.

pályázat részletei:

Budapest Főváros Önkormányzata és a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász Tanszéke pályázatot hirdet egy olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri figurális bronzszobor elkészítésére, amelyet – mint magyar nemzeti jelképet – Budapest ajándékoz dél-koreai partnervárosának, Tedzsonnak.

Tedzson városa 2016-ban a Korea nemzeti szimbólumaként ismert vidra szobrot ajándékozta Budapest Főváros Önkormányzata részére, amely ma a Fővárosi Állat és Növénykertben látható. A pályázat témájában kötetlen, de előnyben részesülhetnek azok az alkotások, amelyek a fent jelzett viszonosság jegyében egyedi és jellegzetes nemzeti értékeink bemutatását célozzák meg, vagy amelyek esetében valamely magyar nemzeti szimbólumnak tekintett állatfigura az alkotás kiindulópontja.

Méret: 70 x 80 cm-es befoglaló méret

Beadandó: a mű 1/1-es gipsz modellje és a javasolt installálás méretezett tervrajza

Beadási határidő: 2017. március 28. kedd

Beadás helye: Szobrász Tanszék

Zsűri I. forduló: 2017. április 4. kedd

A pályázaton nyertes személyek kiválasztásának módja: a beérkező pályamunkák értékelését a Magyar Képzőművészeti Egyetem 3 képviselője, a Budapest Főváros Önkormányzata és a BTM Budapest Galéria 1-1 képviselője végzi.

A zsűri által javasolt három legjobb pályamű közül a koreai fél választja ki, hogy melyik kerüljön megvalósításra. A II. és III. díjat a zsűri ítéli oda. Erre várhatóan 2017. áprilisában kerül sor.

A három legjobb pályamű a következő díjazásban részesül:

I. díj         400.000 Ft
II. díj       150.000 Ft
III. díj      100.000 Ft

A díjak ösztöndíj formájában kerülnek kifizetésre.
A pályaművek gipszmodellje és a kivitelezendő mű szilikonformája a szerző tulajdonában marad.

A pályázat nyertese közreműködik szobrának kivitelezésében, a szilikon- és viaszforma elkészítésében, a bronzöntésben, cizellálásban és patinázásban.

Szerzői jogok: Az Alkotó szavatosságot vállal a benyújtott pályamű eredetiségéért. Alkotó szavatol azért, hogy a díjnyertes pályaművén nem állnak fenn harmadik személynek olyan kizárólagos szerzői vagyoni/felhasználói joga, amely a Budapest Főváros Önkormányzatának jogszerzését és felhasználását korlátozná vagy akadályozná, valamint amelynek alapján igényekkel léphetnek fel a Budapest Főváros Önkormányzatával szemben.

A pályázó a pályázata beadásával elfogadja a pályázati felhívásban megjelölt feltételeket, díjnyertessége esetén pedig kötelezettséget vállal a 1. számú mellékletben szereplő felhasználási szerződés megkötésére.

A szállításra kész mű átadásának határideje: 2017. június 30. péntek.

Budapest, 2017. február 14.

Karmó Zoltán
tanszékvezető

1. sz. melléklet

Felhasználási szerződés (.docx)