bezárás

A Hybridart Camp – Recycling Art művésztábor felhívása

FELHÍVÁS!

Hybridart Camp – Recycling Art
2017. augusztus 14-24.

 

Hybridart Camp
Az elmúlt évek hagyományait folytatva, idén is megszervezzük a Hybridart Camp – Recycling Art művésztáborunkat, melynek tematikája évről évre ugyanaz: a tudatos fogyasztás és a fenntarthatóság szellemiségének képzőművészeti eszközökkel való megjelenítése. A Hybridart Camp művészeti alkotótábor célja, hogy a már meglévő hazai, és nemzetközi intézményi kapcsolatokkal élve, egy nemzetközi kreatív alkotó közösséget hozzunk létre.

2016 – PET palack
A tavalyi év során az alkotótáborba érkező fiatal művészek a „Circle of Life” témára, a Pannonhalmi Bencés Főapátság Vis Vitalis ásványvizének több mint 4000 műanyag PET palackjából építettek egy 4 méter magas, dinoszauruszt formázó installációt, mely a hazai szereplést követően az installáció az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu Dhabiban került kiállításra, először az Abu Dhabi Art Fair-en, majd pedig a Forma1 verseny Abu Dhabi szezonzáró futamán.

2017 – Alumínium
A táborban előállított köztéri installáció ebben az évben is újrahasznosított anyagokból, és tisztított hulladékból jön létre.

A programba meghívott diákok
Idén a hazai művészeti egyetemek diákjai mellé Csehországból, Lengyelországból, Szlovákiából és az Egyesült Arab Emirátusokból érkeznek hallgatók. Az 5 országból érkező diákcsapatok munkáját két magyar szobrászművész és egy művésztanár irányítja. Nemzetközi intézményi partnerek Academy Of Fine Arts And Design Bratislava / Academy Of Fine Arts In Warsaw Academy Of Fine Arts In Prague / Zayed University-Abu-Dhabi / New York University-Abu-Dhabi

Kiállítások és helyszínek
A hallgatók által elkészített köztéri installációt szeptemberben a budapesti Duna Korzón, novemberben az Egyesült Arab Emirátusokban, Abu Dhabiban az Abu Dhabi Art Fair-en, és a Dubai Design Week-en, illetve 2018 februárjában, Brüsszelben, a Brüsszeli Magyar Kulturális Intézetben fogjuk bemutatni.

Helyszín
Pécsi Tudományegyetem, szobrász tanszék

Időpont
2017. augusztus 14-24.
Az utazás, a szállás, valamint az étkezés költségeit a Hybridart Management biztosítja.

Jelentkezés
A táborba való részvételhez a jelentkezést a info@hybridart.hu email címre várjuk.