bezárás

M3-as metró - alkotói pályázat

Az M3-as metróvonal tavaly novemberben elkezdődött felújítása a főváros egyik legrégebben várt és leginkább figyelemmel kísért nagyberuházása, amelynek keretében az összes állomás és többek között a vonal pályaszerkezete is megújul.

A mélyben, de ugyanúgy a felszínen is nagyszabású munkálatok zajlanak, ennek végeztével az újjáépült 3-as metró a XXI. század kihívásainak megfelelő, modern és korszerű metróvonal lesz. Ehhez kapcsolódóan az akadálymentesítés, illetve a metró környezetre gyakorolt hatása is nagyon fontos szempont.

Az építkezéssel, illetve annak jövőbemutató változásaival kapcsolatosan vagyunk kíváncsiak a 3-23 éves korosztály ötleteire, óvodásoktól az egyetemistákig, ezért a BKV Zrt. Metró Felújítási Projekt Igazgatósága alkotói pályázatot ír ki a témában.

A pályaművek beadási határideje: 2018. május 26. Ennek végeztével a díjazott, illetve a szakmai zsűri (festő-, fotó-, képzőművészek) által arra alkalmasnak ítélt művekből egy kiállítás nyílik.

Az ünnepélyes díjátadóra 2018. június 26-án kerül sor a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, szeptemberben pedig a József Attila Színház Galériájában nyílik egy tárlat az alkotásokból.

Ehhez az e-mailhez csatoltan küldjük az alkotói pályázat hivatalos plakátját. Kérjük, legyen partnerünk abban, hogy a pályázatot Intézményük diákjai közül minél többen megismerhessék, és végül Önöktől kerüljön ki egy-egy kategória győztese!

További kérdés esetén az m3palyazat@bkv.hu e-mail címre várjuk a leveleket.