bezárás

LUDWIG ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJ PÁLYÁZATA

  1. A Peter és Irene LUDWIG ALAPÍTVÁNY ösztöndíja p á l y á z a t útján nyerhető el.
     
  2. A pályázaton részt vehet a Magyar Képzőművészeti Egyetem valamennyi szakának hallgatója, kivéve az I. és a végzős, BA III. év, MA II. év és osztatlan mesterképzés V. évfolyamosokat.
     
  3. A pályázathoz mellékelni kell:
    a.) portfólió, azoknak a műveknek dokumentációját, amelyek a pályázó tehetségét és szakmai felkészültségét bizonyítják,
    b.) részletes (minimum 3 gépelt oldal 2 példányban), a szaktanár által véleményezett tervet a tanulmányút céljáról, állomásairól, időtartamáról, időpontjáról.
    c.) megfelelő szintű angol, német, francia, vagy a tervezett uticél vonatkozásában releváns nyelvtudást bizonyító vizsga tanusítványát.
    Vizsgáztatásra az Egyetem Nyelvi Lektorátusa az illetékes.
     
  4. A pályázat benyújtásának határideje:
    A portfólió és az írásos anyag beadása: 2018. március 27-én (kedd) 15 óráig a Tanulmányi Osztályon. Elbírálásra csak az a pályázati anyag kerül, mely melyet a pályázó hiánytalanul, határidőre leadott. A portfóliót és az írásos anyagot kérjük digitálisan is megküldeni: tanulm@mke.hu – ra.

    A szakmai munkák beadása: 2018. április 3-án (kedd) 10-16 óra között a Barcsay teremben.

    Beadható 1 maximum 2 db mű (nem sorozatösszerakás), méretben egy-egy mű nem haladhatja meg a 2 x 2 métert, sötét termet és ehhez technikai eszközöket csak korlátozott mértékben tudunk biztosítani!
     
  5. A pályázatok elbírálásáról az egyetem Kuratóriuma dönt, benyújtásuktól számított 14 napon belül.
     
  6. Az alapítói támogatás alapján az egyetem évente két ösztöndíjat hírdet meg, 3000-3000 Euro összegben.
     
  7. A külföldi tanulmányútról visszatért hallgatónak be kell mutatnia:
    a.) részletes, írásos (gépelt) beszámolót magyarul 2 és németül 2 példányban,
    b.) amennyiben a munkaterv szerint tanulmányútja meghatározott helyre (pl. főiskolára, egyetemre, színházhoz, restaurátor intézethez) szólt, a célintézmény vezetőjének írásbeli igazolását az ott végzett munkáról.
     
  8. Amennyiben a pályázatot nyert hallgató rajta kívülálló és igazolható okból - pl. betegség - kénytelen munkatervét módosítani, illetve megszakítani, a felhasználatlanul maradt összeget más alkalomra tartalékolhatja.
     
  9. Amennyiben bizonyítást nyert, hogy a hallgató az ösztöndíjat nem rendeltetésének megfelelően használta fel - pl. tanulmányútját elfogadható ok nélkül szembetűnően lerövidítette - az ösztöndíj összegének megfelelő hányadát euroban vissza kell térítenie.
     
  10. A pályázók anyagából kiállítást rendezünk 2018. április 6 – április 18 között.

Budapest, 2018. január 11.

prof. Csanádi Judit sk.
rektor