bezárás

„Muzsikál az erdő” képzőművészeti pályázat 2018

Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a„Muzsikál az erdő”2018. évirendezvénysorozatának keretein belül.

Várjuk magyarországi és határon túli magyar művészek (festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek, keramikusok, divattervezők) pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

            A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljaa környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, közösségek összefogása. A rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.

Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai.

A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott.

  • Festmények, akvarellek, grafikák, mérete max. 50x70 cm. 
  • Szobrászok, iparművészek, keramikusok: 35x35x70 cm méreten belüli alkotás.

 

Egy pályázó maximum 3 alkotással pályázhat.

A nevezés díjmentes

A pályaművek szállítási költsége a pályázót terheli.

 

A pályázás menete:

A pályázat két körben zajlik.

  1. forduló: A pályázóktól egy darab jó minőségű, legalább 1 MB-s jpg formátumú fotót kérünk a pályaműről.

A fotókat a következő email címre várjuk: muzsikalazerdopalyazat@gmail.com

A fotókat kizárólag a pályázat email címére megküldve fogadunk, egyéb módon: adathordozón, postán, linket megosztva, más email címre küldve stb. nem tudunk pályázati anyagot befogadni.

Az alkotó a pályázati kiírás alapján köteles a beküldött fotók filenevét a következők szerint megadni: az alkotó neve (alulvonás), a mű címe. Példaként Kiss János pályaművéről készült fotó, Erdei nyugalom címmel a következő fájlnevet kapja:

KissJános_Erdeinyugalom.jpg

A fotók beérkezésének határideje: 2018. május 4.

A szakmai zsűri a beérkezett alkotások közül kiválasztja a kiállításra javasolt alkotásokat.

Az 1. forduló eredményéről emailben minden pályázót értesítünk.

A pályázat benyújtásához kérjük csatolni a kitöltött, aláírt nevezési lapot.

A pályázó vállalja, hogy a kiválasztott pályaművét eljuttatja a 2. fordulóban megadott címre.

 

  1. forduló: 2018. május 14 – 31. között várjuk a kiállításra javasolt alkotásokat.

Beadási cím:

Közösségi Ház Gyöngyöstarján, Rákóczi út 1.

(személyesen, telefonon előre egyeztetve (K-P) 10-18 óra között)

kontakt: Pálosi Györgyné +36-30/815-2173


Zsűri:Az alkotásokat neves képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Józsa Judit művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja.


Díjazás: A legjobb pályaműveket kiállítjuk a 15. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat egyik helyszínén.

Wellness hétvégék, értékes tárgyjutalmak

A helyezetteknek a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.

Fődíj: kiállítási lehetőség a Duna Palotában.


A kiállításra javasolt alkotások listáját, valamint a kiállítás pontos helyszínét, időpontját közzé tesszük honlapunkon, várhatóan 2018. június 28-án.

http://www.muzsikalazerdo.hu