bezárás

Campus Mundi hallgatói szakmai gyakorlat pályázati felhívás

A pályázat célja, hogy a hallgató a külföldi fogadó intézménynél teljesített szakmai gyakorlata alatt tanulmányaihoz szorosan kötődő szakmai tapasztalatokat, kompetenciákat és készségeket szerezzen, melyek hazatérését követően a magyar munkaerőpiacon való elhelyezkedésben előnyt biztosítanak. A hallgatók az Erasmus+ programországaiban vagy egyéb országban teljesíthetik szakmai gyakorlatukat.

Nem nyújtható be pályázat a Külügyminisztérium által utazásra nem javasolt térségekbe történő kiutazáshoz: http://konzuliszolgalat.kormany.hu/utazasra-nem-javasolt-tersegek

Pályázásra jogosult
 

Az MKE beiratkozott, nappali vagy levelező tagozatos alap, mester, vagy doktori képzésben résztvevő hallgatója, aki magyar állampolgársággal rendelkezik, vagy az MKE-n oklevélszerzésre irányuló tanulmányokat folytat.

Jelentkezési feltételek:
 

  • legalább 1 lezárt félév
  • a szakmai gyakorlat passzív félévben is megvalósítható, frissdiplomás hallgatóként pedig az abszolutórium megszerzése után 12 hónapon belül is teljesíthető a tervezett gyakornoki tevékenység
  • Mester- és doktori képzés esetén kutatási tevékenység is támogatható, amennyiben ez a tanulmányi követelményekhez szorosan kapcsolódik
  • Legalább középszintű (B2) nyelvtudás a fogadó cég által megkövetelt nyelvből

Fogadó intézmény kiválasztása:
 

A szakmai gyakorlatot biztosító fogadó céget vagy intézményt a hallgatónak kell megtalálnia!

  • Fogadó fél lehet bármely külföldi aktív, privát vagy közintézmény az Erasmus+ Nemzeti Irodák és EU-szervek kivételével (vállalat, vállalkozás, kis- és középvállalkozás, kutatóintézet, kulturális intézet, felsőoktatási intézmény)
  • A hallgatók az Erasmus+ programországaiban vagy egyéb országban teljesíthetik szakmai gyakorlatukat. A Stipendium Hungaricum programban részt vevő országba és területre történő kiutazás esetén útiköltség-támogatás is igényelhető.
  • A Tempus Közalapítvány útmutatója: http://tka.hu/celcsoport/3538/hogyan-talalhatsz-szakmai-gyakorlati-helyet

A szakmai gyakorlat időtartama:

A külföldi szakmai gyakorlat időtartama legalább 3 hónap (minimum 90 nap, az utazási napokon kívül), legfeljebb pedig 5 hónap lehet, mely legkésőbb 2019. szeptember 30-ig tarthat. Abban az esetben pályázható kevesebb, mint 3 hónapnyi időtartam, amennyiben a hallgató külföldi szakmai gyakorlat során sikeresen megszerez 15 ECTS kreditet.

A szakmai gyakorlatnak legalább heti 30 órás tevékenységnek kell lennie.

A támogatás összege:
 

Az ösztöndíj mértéke a célországtól függően havi 200 000–350 000 Ft. Ehhez a szociálisan rászoruló hallgatók havi 35 000 Ft kiegészítő támogatást is pályázhatnak, illetve tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élők a betegségükkel kapcsolatban felmerülő többletköltségek finanszírozásához is nyújthatnak be kiegészítő támogatási igényt

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA:

A PÁLYÁZAT VÉGLEGESÍTÉSÉNEK A HATÁRIDEJE:

Figyelem!

A pályázat beadása a Tempus oldalán történik, de a formai és szakmai elbírálás a küldő intézménynél. Külön felhívjuk a figyelmet, hogy a Campus Mundi szakmai gyakorlatnál nem szakmai portfolió és szakmai tevékenység az elbírálás alapja, hanem a tanulmányi átlag és a motivációs levél a Tempus oldalán közölt kritériumok szerint.