bezárás

i-Portunus

A Francia intézet és partnerei (Goethe-Institut, Nida Art Colony és Izolyatsia) örömmel jelentik be a második i-Portunus pályázati felhívást.

Az i-Portunus egy Európai Bizottság által finanszírozott kísérleti projekt, amely támogatja a rugalmas és rövid távú, 15 és 85 nap közötti, mobilitási lehetőségeket Európában.

2019. áprilisa és szeptembere között három pályázati felhívás kerül közzétételre 350-500 művész és a kulturális szakemberek mobilitásának finanszírozására. Ezeknek a mobilitásoknak eredményorientáltaknak kell lenniük az együttműködés fejlesztése, új szakmai lehetőségek megteremtése, az új közönség elérése érdekében.

A program nyitva áll a 18 éves vagy annál idősebb művészek és kulturális szakemberek számára, akik a Creative Europe programra jogosult országok valamelyikében tartózkodnak.
Az érintett tudományágak a képző- és iparművészet (design – digitális művészet - divat - grafika – fotózás – plasztikus művészet) és az előadóművészet (cirkusz - tánc - opera - performansz - bábszínház – köztéri előadóművészet - színház).

A második felhívás részeként a jelentkezések 2019. június 24.-ig tartanak (14:00, CEST).
A mellékletben megtalálhatja a részleteket és francia és angol nyelven.
További információ a honlapon (FR - https://www.i-portunus.eu/francais/EN - https://www.i-portunus.eu/about-the-programme/general-information//).