bezárás

Fasori kiállítások

Pályázati lehetőség kiállítások megvalósítására

A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség pályázatot hirdet kiállítások megvalósítására, szabadon választott témában, elsősorban fiatal alkotók számára. A nyertes pályázók 2020. február – 2020. december közt valósíthatják meg a kiállításaikat, kb. 1,5-2 hónap nyitva tartási idővel, az Egyházközség gyülekezeti központjának közösségi tereiben (1071 Budapest Damjanich u. 28/B).

Pályázati feltételek:

Elsősorban fiatal, pályakezdő művészek, diákok, művészeti egyetemisták számára szeretnénk bemutatkozási lehetőséget biztosítani, segíteni az elindulást, de a pályázat minden alkotóművész számára nyitott. Korosztályi megkötés nincs, művész diploma sem elvárás. Minden pályázat érvényes, amelyik határidőn belül érkezik, és minden kötelezően előírt mellékletet tartalmaz.

Pályázati dokumentumok:

Kérjük az alábbi dokumentumokat elküldeni:

  1. Rövid leírás a tervezett kiállítás gondolati hátteréről: Milyen műveket szeretne az alkotó kiállítani? Milyen gondolat köti össze az alkotásokat? A tervezett kiállítás témája hogyan kapcsolódik a kiállítás helyszínéhez? Miért szeretne itt kiállítani? (1500-2000 karakter terjedelemben) Egyéni és csoportos kiállításterveket egyaránt várunk.
    Lehet jelentkezni egy konkrét témára is: Kenyér és bor címmel. A szakrális kapcsolópontot kínáló témában a pályázat kiírója mindenképpen tervez kiállítást a 2020-as évben, amelyhez várja a kapcsolódó alkotókat, alkotásokat. Egyébként a témaválasztás szabad. Kivétel képez minden az emberi méltóságot sértő tartalom.
     
  2. Szakmai életrajz az alkotóról (vagy alkotókról) – ha a pályázó diák, akkor kérjük néhány mondatban leírni, hol és mit tanul, s az alkotás terén mivel foglalkozik
     
  3. A pályázó alkotásairól néhány (5-10 db) kép, digitális formában (összesen max. 10 MB méret)
     
  4. Kérjük megjelölni, az alábbi időintervallumok közül melyek jöhetnek számításba a kiállítás megrendezésére – lehetőség szerint többet is jelöljenek meg!
    Az időpontok a 2020-as évre vonatkoznak:
    február-március
    március-április
    április-május
    május-június
    szeptember-október
    október-november
    november-december
     
  5. Elérhetőségek: a pályázó neve, e-mailcíme, telefonszáma

Opcionálisan küldhető, de nem kötelező: portfólió vagy weboldal (ha van)

A pályázatokat 2019. január 15. éjfélig kérjük megküldeni a
e-mailcímre! A pályázatok beérkezéséről visszaigazolást küldünk.
Az eredményhirdetésre várhatóan 2019. január végén kerül sor.

Amiben tudunk segíteni:

  • a termek ingyenesen használhatók
  • a megnyitóra a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség szerény fogadást tud biztosítani (ásványvíz, bor, pogácsa)
  • amennyiben az alkotó igényli, meghívó készítésben segítünk
  • a gyülekezet különböző fórumain hirdetjük az eseményt
  • a kiállítások viszonylag hosszú ideig (másfél, két hónap) látogathatók, állandó nyitva tartási idővel (hivatali idő: hétfő-péntek, 9:00-13:00), illetve bejelentkezés alapján, és a fasori gyülekezet egyéb programjain.

Amiben nem tudunk segíteni:

  • anyagi természetű támogatást a kiállításhoz nem tudunk biztosítani, sem anyagköltségre, sem más egyébre az Egyházközség nem nyújt pénzügyi fedezetet
  • nem tudunk külön műtárgybiztosítást kötni a kiállított művekre; csupán az ingatlannak van érvényes biztosítása, mely nem terjed ki az ingóságok ezen körére
  • multimediális eszközök (tévé/monitor, médialejátszó, hangszóró, tablet stb.) nem állnak rendelkezésre – ha valaki ilyesmit szeretne a kiállításon használni, akkor azt hoznia kell
  • a művek szállítását és installálását nem vállalja magára a pályázat kiírója, azt az alkotóknak maguknak kell megoldani; mindenki azzal számoljon, hogy maga építi meg a kiállítását, és gondoskodik a megfelelő segítségről.

A Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség elérhetőségei:

Címünk: 1071 Budapest, Damjanich u. 28/B. földszint 1.
Telefon/Fax: +36-1 322-2806 és +36-20 770-3700
E-mail:
Honlap: https://fasor.lutheran.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/bpfasor
Hivatali órák: hétfőtől péntekig 9-13 óráig

A kiállításra felhasználható termek:

A termekben a falakba szögelni, felületén ragasztást alkalmazni tilos, képsínek és akasztók segítségével lehet a falakra a műveket felfüggeszteni. Néhány asztal és egyéb bútordarab is használható erre a célra. Kiállítási posztamensek nincsenek. A termek hivatali időben előzetes bejelentkezés alapján megtekinthetők.

1. Előszoba

Kb. 3 méter falfelület használható. Alaprajz mellékelve

.
Fotó: Kérges Máté

2. Gyülekezeti terem

A terem alaprajza mellékelve, a használható falfelületek és méretek jelölésével.


Fotó: Horváth Zoltán

3. Tárgyaló

Kb. 3 méter falfelület használható. Alaprajz mellékelve.


Fotó: Kérges Máté


Fasori_kiallitasi_palyazat_2019_12_01.pdf