bezárás

A Vesc-Art ismét pályázatot hirdet pályakezdő fotográfusok számára!

A Vescot Mérnökiroda Kft által alapított képzőművészeti program ismét pályázatot hirdet. Az egy éven keresztül tartó programba tehetséges, pályakezdő fotóművészek jelentkezését várjuk. A pályázat finalistáinak munkáiból kiállítást rendezünk, amit 2020 nyarán nyitunk meg. A pályázaton indulhat minden 18-30 év közötti fotóművész, aki valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott.

Jelentkezési határidő: 2020.04.10. éjfél

Témánk 2020-ban
ÚJ TRADÍCIÓK ?!

2019: klímasztrájk
2018: toxikus
2017: ifjúrengés
2016: poszt-igazság
2015:
2014: vape
2013: selfie
2012: totálkáosz, gif
2011: szorongatott középosztály

Felhasználási elemzések segítségével az Oxford szótár miden évben megnevezi az adott év domináló szavát. A jelentés kulturális jelentőségű kifejezésként tükrözi az elmúlt év hangulatát, gondolati síkját világszerte. Ezen szavak jelentősége túlmutat írott formájukon, új szokásokat, új cselekvést, új irányokat teremtenek, amik mindennapi életünk megkerülhetetlen tartalmaivá válnak.

A Tradíció szó „ősi vagy régmúlt időkre visszavezethető szokásokon alapuló örökség, rendszeres szokás. A latin „átadás” -ból ered, a régiek megfigyelésen alapuló ismereteinek, tudásának továbbadása a fiataloknak.”

A tradíció jelentése magában hordozza az örökletes folytonosságot. A 2020-as Vesc-Art Management által kiírt pályázat célja, hogy meghatározza azon univerzális szellemi és metafizikai tradíciókat, amik ma születnek, születhetnek. Pályázatunkra olyan munkákat várunk, ahol a korszellem egyre inkább átütő, maradandó új szokásai, tanításai, cselekedetei jelennek meg, feltételezve, hogy a jövő számára ez releváns lenyomatot ad a jelenükről.  A munkák mind témájukban, mind technikai megoldásukban reflektálhatnak a valós vagy virtuális színtéren most alakuló életünkre.

A pályázat finalistáit az általuk benyújtott alkotások alapján szakmai zsűri választja ki a kiállításra.

Pályázati anyag:

  • Minimum 4 maximum 10 egyedi kép vagy maximum 3 sorozat (maximum 10   kép/sorozat) leadása a pályázati kiírásban megadott témakörben​ rövid leírással 
  • A pályázati anyag képeit 1 darab PDF-ben kérjük elküldeni az " data-type="mail" href="mailto:info@simorkrivocenko.com?subject=Vesc-Art Management pályázat 2019" target="_self"> e-mail címre, melyhez ezt az elnevezést kérjük használni: vezetéknévkeresztnév.pdf
  • A PDF-ben kérjük az alábbi adatokat a képek alá írni: cím, év, médium, méret (adott esetben a tervezett méretet kérjük megadni)

A pályázatban kérjük feltüntetni a felsőoktatási intézmény nevét, születési dátumot és elérhetőséget.

Pályázati feltételek:

  • A pályázaton minden 18-30 év közötti (fotó)művész indulhat
  • Feltétel, hogy a pályázó valamely felsőoktatási intézmény művészeti szakán hallgató legyen vagy az elmúlt legfeljebb 2 évben diplomázott

Pályázat benyújtásának határideje:

  • Pályázatok benyújtásának határideje: 2020.04.10. éjfél
  • A pályázaton továbbjutott képek alkotóit email-ben értesítjük az eredményről legkésőbb 2020.05.05. éjfélig

A pályázat akkor érvényes ha:

  • Elküldi a pályázati anyagot a megadott e-mail címre ( ) a meghatározott határidőig

Nyeremény

  • Kiállítási lehetőség a Vesc-Art programban
  • I. Helyezett képet 300.000 Ft értékben megvásárolja a Vescot Mérnökiroda Kft.

Zsűri tagjai

Puskás Bea, kulturális menedzser, TOBE Gallery társalapítója

Glázer Attila, korábban a Három Hét Galéria vezetője, Fotográfus, a 2017-es ARC plakát pályázat nyertese

Kollár Dalma Eszter, kurátor

2019-es év Vesc-Art pályázat finalistái (Tóth Barbara, Landor Alexandra, Király Péter, Bácsfai Gábor)

Képek értékesítésének lehetősége

A Vescot Kft. értékesítheti a kiállított képeket a szerző előzetes, írásbeli hozzájárulásával, mellyel kapcsolatban minden anyagi és jogi tartalmat külön szerződésben rögzít a kiállító művésszel.

A Pályázat jogi háttere

Pályázhat minden természetes személy, aki a pályázati kiírás feltételeit elfogadja.
A pályázó kizárólag saját, eredeti alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelen. A pályázó a kép beküldésével egyben a pályamunkájáról ki is jelenti, hogy az saját szerzői műve, azzal nem sért más szerzői jogot, valamint tudomásul veszi, és magára nézve elfogadja a szerzői és felhasználói jogokról szóló tájékoztatást.

A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek díjmentes felhasználására minden esetben, a pályázó nevének feltüntetése mellett.
A kiíró díjmentesen jogosult a művek kiállítására, továbbá díjmentesen használni az alkotást a kiállításhoz kapcsolódó reklámok offline és online megjelenéseihez.

A pályázó hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót –esetlegesen- könyv alakban, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett.

A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát fenntartja.
A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja. A kiíró a pályaműveket fokozott gondossággal kezeli.

A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

/www.vesc-artmanagement.com/