STARTERKULTÚRA – Sass Valéria és Szabó Ádám osztály kiállítása
A starterkultúra egy speciális, specifikus tulajdonságok alapján válogatott, szaporodóképes mikroorganizmusokat tartalmazó mikrobiológiai kultúra, amelyet az élelmiszer-előállítás során a különböző fermentatív folyamatoknál használnak. Színtenyészetben vagy kontrollált/ ellenőrzött vegyes/kevert kultúrában is előfordulhatnak.
Az élelmiszeripari fogalom a kiindulópontja a kiállításnak: mi az az adalék/folyamat, amitől egy tárgy szoborrá/műalkotássá válik? Szó szerinti értelemben pedig a starterkultúra jelentheti a művészet kezdetét, illetve a szobrászhallgatók kiállításaként a művészet-csinálás kezdő lépését.
Megnyitó
2020.03.03., kedd, 18:00
Megnyitja
Pető Zsófia
A kiállítás megtekinthető 2020 március 13-ig hétköznaponként 16-20 óra között, Budapest, 1111, Kende utca 1, MŰTŐ
Kiállítanak
Bajgal Dölgön, Burján Vanda, Csukás Csenge, Gyuk Krisztina, Karl Fruzsina, Körei Sándor, Krausz Dániel, Majoros Lili Zsófia, Sass Valéria, Sipos Ábel Mihály, Sipos Lilla Judit, Szabó Ádám, Szabó Hajnalka, Szentpéteri Zsuzsanna, Tóth Dominika Dalma, Zsandár Zoé
2020. március 03.