bezárás

Hozd el a művészeted a Bánkitó Fesztiválra!

| képzőművészet | opencall

Alföldi Botticellik – szevasztok! Dunántúli Magritte-ok – szevasztok!

Úgy érzed, te vagy Szinyei és Csontváry szerelemgyereke? Lennél te a Goya, aki idén fészket rak Bánkon?

A Bánkitó 2020-ban is pályázatot hirdet a képzőművészeti programban való részvételre. Olyan projekteket várunk, melyek koncepciójukban illeszkednek a Hungaroterápia nemzetleléktani és egészségmegőrző tevékenységköréhez.

A művészet gyógyír, de be tudjuk-e vele foltozni nemzeti identitásunk sebeit? Ha erre a Te installációd, workshopod, performanszod, estébéd a megoldás, tárd elénk!

Bármelyik hajmeresztő ötletedre, agyeldobós performansz- vagy épp installációtervedre is nyitottak vagyunk. Kézműves foglalkozást vagy közös alkotóműhelyet is hozhatsz. Engedd hát, hogy a fantáziád átszárnyaljon hetedhéthatáron! Legyél te a Bánkitó Feszty-je! 

Idei kulturális programunkban a magyarság témájának minél sokrétűbb feldolgozása a cél. Fókusz a hungarikumok bemutatása, a régitől az aktuálisig, a szürkemarhától a panaszkodásig. Klasszikus szimbólumok, kortárs jelenségek – ugyanaz-e a magyar, mint régen? Itt van pár hívószó, amin elindulhatsz:

Hívószavak: Folklór, Kulturális örökség, Kisebbségek, Magyar büszkeség, Emlékezetpolitika, Nemzet, Büszkeség

De ez még nem minden: idén megnyílik a Bánkitó Galéria is egy  „HUNGAROTERÁPIA c. bemutatkozó kiállítással! Ha olyan művész vagy, aki klasszikus műfajokban alkot, ez a te tered.

A cél, hogy a kiállításon a régi és új generációk együtt jelenhessenek meg, közösen mutatva be a magyarság számtalan szubjektív aspektusát. A táborban kialakított “white cube” térben elismert magyar képzőművészekkel közösen állíthatod ki az alkotásaid. 

Pályázati feltételek:

– Legyen fesztiválkompatibilis;
– legyen problémacentrikus, reagáljon a fesztivál hívószavára;
– legyen interaktív, hordozza magában az együttműködés lehetőségét;
– legyen alkalmas a fesztivál minél szélesebb közönségrétegeinek bevonására, aktivizálására. (A fesztivál közönsége nagyrészt 16-25 év közötti fiatalokból áll, fontos szempont, hogy a programokkal ezt a közönséget is meg tudjuk szólítani!)

Pályázók köre: szervezetek (galériák, intézmények), magánszemélyek (régi motoros vagy pályakezdő művészek), művészeti kollektívák jelentkezését is várjuk.

A pályázó rendelkezésére álló anyagköltség: bruttó 15 ezer forint.

 A leadott pályázatnak tartalmaznia kell:
– pályázó civil szervezet/magánszemély nevét, e-mail címét
– koncepciót, projektleírást
– részletes eszköz és anyagköltséget
– technikai igényeket (amennyiben vannak). 

A győztes projektek résztvevői ingyen belépőjegyet és sátorhelyet kapnak a fesztiválra.

A kész pályázatokat küldjétek el a címre!

Leadási határidő: március 8.

Ha bármilyen további kérdésetek van, szintén a várjuk leveleteket.

A pályázat beküldésével hozzájárultok ahhoz, hogy a projekteteket megjelentethessük a fesztiválhoz kapcsolódó online felületeken, kiadványokban.

/bankitofesztival.hu/