bezárás

Legyünk kreatívak hulladékból!

Innovációs és Technológiai Minisztérium
Tájékoztatás
"Legyünk kreatívak hulladékból!" című ötletpályázat kiírása

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) "Legyünk kreatívak hulladékból! címmel ötletpályázatot hirdet a Szellemi Tulajdon Világnapja alkalmából.
Mára a zöld jövő megteremtése lett a követendő irány. Mindannyian részesei vagyunk ennek a kihívásnak és a cél elérésében mindenkinek megvan a maga szerepe. Ez egy átfogó és többoldalú törekvés, amelyben a Kormány is szerepet vállal.
Április 26-a a Szellemi Tulajdon Világnapja. 2020-ban a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala a világnapot az "Innováció a zöld jövőért" tematika köré szervezte.
Az idei kampány az innovációt - és az azt támogató szellemi tulajdonjogokat - a zöld jövő megteremtésére irányuló erőfeszítések középpontjába helyezi. Üzenve azt, hogy a mai választásunk határozza meg a holnapot. A Föld az otthonunk. Vigyáznunk kell rá!
Napjainkban egyre inkább előtérbe kerülő kérdéskör a fenntarthatóság és a környezettudatosság. Ebből fakadóan, a hulladékkezelés és azon belül az újrahasznosítás az egyik legfontosabb módszer annak érdekében, hogy a megtermelt és növekvő hulladékmennyiségünket környezetünk védelméért csökkentsük.
Éppen ezért a pályázat célja, hogy díjazza a haszontalannak tűnő, rendeltetését már betöltött termékek alkotások formájában történő újrahasznosítását, hogy kreatív felhasználással új értelmet nyerve értéket képezzenek.

Pályázati feltételek
A pályázatra célcsoport megkötése nélkül, bárki küldhet be pályaművet.
A pályázaton egy pályázó több pályamunkával is részt vehet.
A pályázatra olyan pályamunkák beérkezését várjuk, melyek előremutatóak, innovatívak, valamint felkeltik a figyelmet a hulladék alapanyagként való kezelésére.
Fontos célkitűzés, hogy az alkotások bemutassák, hogy másként is lehet gondolni a rendeltetését már betöltött anyagokra, így ennek következtében új alkotások alapanyagaként szolgálhatnak.

Pályázati anyag tartalma
- a pályázaton olyan pályamunkák (bármiféle installációk) elkészítését várjuk, mely alapanyaga bármiféle hulladék vagy másodnyersanyag
- a pályamunkák funkciója tetszőleges
Az alkotást jeligéjével vagy címmel szükséges ellátni, emellett fel kell tüntetni az alapanyagát, amiből az alkotás készült.
A pályamunkáról szükséges képi dokumentációt is készíteni.
Ugyancsak jeligével ellátott zárt borítékban kérjük a pályázati kiírás mellékletében szereplő pályázati adatlapot valamint nyilatkozatot kitöltve és aláírva a pályázathoz csatolni.
Az alkotásokat a pályázatkezelő részére a következő címre kérjük postán vagy személyesen eljuttatni:
Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft.
2000 Szentendre, Dózsa György út 26. Postacím: 2001 Szentendre, Pf: 180.

A pályázat beküldésének határideje: 2020. június 1. (hétfő)

A pályázatokat a Dr. habil. Boros Anita építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkár által felkért bizottság értékeli. A bírálóbizottság fenntartja a jogot, hogy - a pályaművek minőségére figyelemmel - egyes helyezéseket ne ítéljen oda vagy több helyezettet javasoljon díjazásra.
A nyertes pályázatok díjazása az alábbiak alapján kerülnek meghatározásra:
I. helyezett: 100 000 Ft
II. helyezett: 70 000 Ft
III. helyezett: 50 000Ft
https://www.kormany.hu

/www.pafi.hu/