bezárás

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS – A 4. RUG ART FEST

KORTÁRS  SZŐNYEGTERVEZŐK TALÁLKOZÓJÁN VALÓ RÉSZVÉTELRE


Két dimenzióban a Fonal Vonalként ábrázolható  – Három dimenzióban azonban minden Vonalnak van ki-terjedése és ez a Vonal a textilművészek kezében maga a Fonal  – A fonal, amit húrként feszítünk ki szövő-székeinken, és a fonal, amit a húrok között számtalan színes játékkal hozunk mozgásba magunk és mások örömére azért, hogy minták és technikák harmóniáján keresztül összefüggő és szemet gyönyörködtető sző-nyeggé, takaróvá, falitextillé váljon a térben  – A fonal azonban úgy is irányítható, hogy ne csak statikus mintát képezzen – A szőnyeg, takaró más lakástextilek kompozíciója leleményes technikai megoldásokkal mozgásba hozható úgy, hogy közben a funkció ne sérüljön, sőt inkább jól használható, de a szemlélő számára mindig megújuló élményt nyújtso

PÁLYÁZAT CÉLJA

A kortárs lakberendezés kihívásaira reflektáló újszerű, innovatív op-art inspirációból kiinduló, de azt továbbgondoló elsősorban alkalmazott irányultságú szőnyegek, textiles falburkolatok, textiles tárgyak, lakástextilek tervezése, készítése.

PÁLYÁZÖK KÖRE

Professzionális művészek.

PÁLYÁZAT RÉSZLETEI

Egy pályázó maximum 3 db tárggyal pályázhat. Technika, méret, alapanyag szabadon választott. A pályamunka lehet:

  • egyedi tervezésű szőnyeg
  • kis- és nagy szériás szőnyegkollekciók
  • intelligens - interaktív szőnyeg
  • falburkolat - térelválasztó
  • textiles kisbútorok, dekorációs tárgyak, lámpák
  • lakástextilek mint párna, takaró, terítő, függöny

DÍJAZÁS

A szakmai zsűri által kiválasztásra kerülő termékek kiállításra kerülnek a 4. RUG ART FEST bemutatón, valamint átadásra kerül a szakmai és a közönség Aranyvilla díj.

ZSŰRI TAGJAI

IMRE Györgyi PHD Főmuzeológus, Vasarely Múzeum, Budapest KISS Katalin Ferenczy Noémi díjas textilművész ZALAVÁRI József egyetemi docens, DLA habil., ipari formatervező művész, szobrász

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

2020. 11.30.
Jelentkezési lap letölthető: www.rugartfest.hu www.szettrugart.com

A PÁLYÁZAT BEADÁSI DOKUMENTUMAI

  • Jelentkezési lap: több pályamunka esetén elég egyszer kitölteni a jelentkezési lapot.
  • Pályázati dokumentáció: PDF formátumban 3 db fotó egy tárgyról a legjellemzőbb nézetekben, valamint rövid leírás max. 1000 karakter.

A kitöltött jelentkezési lapot, valamint a pályamunka dokumentációt a következő címre kérjük elküldeni:
– Tárgy: TÉR MOZGÁS F'ONAL

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket írásban kérjük a címre elküldeni. Munkatársaink minden kérdésre részletes vá-laszt küldenek.

rugartfest.hu