bezárás

Jelentkezz a startup-tematikájú, két féléves teljesen e-learning kurzusra, a HSUP-ra!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakpolitikai támogatásával 2020 szeptemberében országosan elindítja a Hungarian Startup University Programot (HSUP). A Program Magyarország első egységesített, minőségbiztosított, felsőoktatási szintű startup-tematikájú, két féléves teljesen e-learning kurzusa, ami egy ösztöndíj programmal és üzleti mentorációval egészül ki. A Program célja, hogy felkeltse az egyetemisták érdeklődését az innováció és a vállalkozói lét iránt, és növelje az általuk indított innovatív vállalkozások számát. A Program fókuszában az innovációs szemléletmód elsajátítása áll. Az egyetemi kurzus keretében a startup szektorban tevékenykedő számos szakértő bevonásával a fiatalok megismerhetik az innovációs ökoszisztéma felépítését és működését, a megoldásközpontú gondolkodásmódot, továbbá lehetőséget kapnak az innováció világába történő bekapcsolódásra. A Program eredményeképpen egy „innovációs generáció” jöhet létre.

A HSUP egy két féléves e-learning tárgy, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a II. félévben vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el a hallgatók. Az első félév végén a vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy onepagert készítenek, amelyen a második félév során egyetemük javaslatára és az NKFIH anyagi támogatásával dolgozhatnak. A második félévet is elvégző hallgatók vállalkozási ötletüket, és az elkészült MVP-t akár befektetők előtt is bemutathatják.

A program egy szereposztó teszt (16 personalities) kitöltésével kezdődik, amely alapján a startup világ 4 (felfedező/CEO, analitikus/CTO, védelmező/PM, diplomata/kreatív) legfontosabb alapítói szerepe közül javaslatot tesznek a hallgatóknak arra, hogy milyen szerepben végezzék el a képzést. Az egyes szerepekben a hallgatók különböző, saját perspektívájukat bővítő tananyagokat sajátíthatnak el, ehhez személyre szabott útvonalakat és bónusz tananyagokat hoztunk létre a 4 alapítói profilnak megfelelően. Így mindenki megtanulja a HSUP teljes tananyagát, de saját útvonalon fejlődhet.

A Magyar Képzőművészeti Egyetemen is várjuk a hallgatók jelentkezését, a szabadon választható tárgyak közül felvehető a kurzus. A tantárgyfelelősi és mentori feladatokat Albert Ádám látja el.