bezárás

CONQUERED STORAGE – Keresztes Zsófia

CONQUERED STORAGE – Keresztes Zsófia

A Magyar Képzőművészeti Egyetem meghívja Önt

Keresztes Zsófia
CONQUERED STORAGE

című kiállítására Parthenón-fríz Terembe

megtekinthető 2020. szeptember 30. és október 9. között,
hétköznap 10-18 óráig, szombaton 10-13 óráig

Helyszín: Epreskert, Parthenón-fríz Terem (1063 Budapest, Kmety György utca 26-28.)


Teljes képernyő

Azt hiszi magamba roskadok, hogy a csepp, ami átszúr, miközben a falnak támaszkodom, több, mint véletlen baleset, hogy kétértelmű, hideg ölembe zárt lényem az ezüst tálcán majd kicsikarja a metafizikus tartalmakat, pedig, ha mindent visszabontok az alapokig, látom, hogy a melleit akartam csak megcsókolni, amíg a narancssárga kezeslábasában előttem lengtek. Közel hajoltam hozzá, de addigra már szúrós cseppet épített közénk, megsértődtem rá, és kieresztettem karjaimból a láncokat, hogy távol tartsam magamtól, hogy most már ne szóljon bele a dolgaimba, hogy elhiggye, hogy felnőtt vagyok.

Nem őrzök semmit, legfeljebb a nyarat, hiába tekeri fel rám elvárásait, dacosan fordítok hátat neki, és láncaimat finoman csörgetem, zörgetem, könnyeimet hegyezem fellázadt tétlenségemben a fülem helyett, a pólusaim pedig ékes formát öltenek, ha sikerül megfogalmaznom állapotomat. Kockánként ugrál rajtam a szorongás, odatehetném a polcra, de fiatal még, és szökik, csalogatom zöld szememmel, hátha azt hiszi róla, rét, koronámról, hogy szarvas agancs, talán pillanatnyi békére lel, és végleg feloldódik a retinámban, ahol az irigységemet bújtatom.

Addig siránkoztam, míg nekem lett a legtöbb farkam, felálltak közvetlen a szemem előtt, hogy a bánatom cseppjeit már magam se tudjam megkülönböztetni burjánzó nemiségemtől. Még szerencse, hogy elférnek a polcon, hogy része vagyok a körforgásnak, és megmaradt ürességemet feltöltheti, akit majd beenged vadonatúj világomból kirekesztett szomorúságom.

Konrád József

A  kiállítást egyszerre legfeljebb 5 fő látogathatja, akik vállalják a maszk viselését, és a belépéskor szükséges lázmérést.

www.facebook.com