bezárás

ZÖLD-ÉLET, LEBEGÉS – képző- és iparművészeti pályázat

MŰSZAKIAK ORSZÁGOS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLETE

KEHOP - 1.2.1-18-2018-00206 "Keszthelyi kl ímastratégia kidolgozása és klímatudatosságot erősítő, szemlélet-formáló programok megvalósítása"
projekt keretein belül :

ZÖLD-ÉLET, LEBEGÉS

címmel, pályázatot hírdet képző- és iparművészek számára

A nyertes pályaművekből időszaki kiállítást rendezünk Keszthely város Fő terén, illetve a Balaton vízfelületén. Fődíj: Wellness-hétvége.

Jelentkezési határidő: 2021. január 8.

További információ: www.moke.hu

ZÖLD-ÉLET LEBEGÉS

KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

A kiállítás célja, hogy Keszthely város lakossága, illetve az oda látógató turisták megismerkedhessenek a környezet- és klímavédelem fontosságával a képzőművészeti installációkon keresztül és mindez ösztönözze őket a természeti és az épített környezet megóvására és védelmére.

A pályaművek elkészítésénél kiemelt figyelmet kell fordítani a víz, a flóra-fauna, a természeti környezetünk megóvása, a folyamatos megújulás lehetőségeit feltáró vagy sejtető különös téri formákra (objekt/intsallációkra), amelyek a megálmodott gondolatokat jelenítik meg a téren, a parton sétáló nézőknek pozitív érzelmeket kiváltva.

A program két helyszínen kerül megvalósításra:

  • Keszthely város fő terén: Zöld-élet
  • Keszthely Balaton-parti vízfelületén: Lebegés

A terveket (névvel, elérhetőségekkel együtt) 2021. január 8-ig kérjük beküldeni pdf formátumban Péczeli Margit ( ) illetve a Dr. Tóth-Nagy Georgina ( ) email címekre. A tervekhez kérjük mellékelni a műleírást valamint a felhasználandó anyagok költségvetését is.

A beérkezett pályaműveket egy szakmai zsűri fogja értékelni. A nyertes pályaművekből egy időszaki kiállítást rendezünk 2021 június 2 és 2021. szeptember 1 között.

A művészi alkotások elkészítésénél kizárólag természetes anyagok használata a megengedett. Javasoljuk azonban, hogy vegyék figyelembe a körülményeket. A fő tér kissé szeles, illetve nincsen lehetőség függesztésre. A Balaton vizén kihelyezett installációk esetében a víz és a szél mozgására is tekintettel kell lenni. Illetve javasoljuk, hogy az oda tervezett installációk magassága cc. 250 cm legyen, így a partról is jól szemrevételezhetők
lesznek az alkotás.

A kiállításhoz alapanyagokat biztosítunk. A fő téren az alaplapokat a szereléshez és a függőleges tartószerkezeteket. A Balaton vízén szintén az alaplapokat (raklapok cc. 125x150 cm,4 db 5 l-es ballonokkal és súllyal felszerelve).

További információ a
Műszakiak Országos Környezetvédelmi
Egyesületének honlapján
www.moke.hu

palyazatmenedzser.hu