bezárás

ITT NEMEZ VAN • Hargitai Éva Alkotói Ösztöndíj

A Szőnyegtervezők Társasága Egyesület és a Multifelt Factory Kft. közösen ITT NEMEZ VANHargitai Éva Alkotói Ösztöndíjat alapított 2021-ben, melynek célja a tervezők és a nemezgyár együttműködésének segítése új termékek létreho-zásának érdekében.

A pályázatra önállóan kialakított szakmai programmal jelentkezhet minden diplomával rendelkező alkotó. Az Alkotói Ösztöndíj-program meghirdetéséről és lebonyolításáról a Szőnyegtervezők Társasága Egyesület gondoskodik. Az Ösztöndíjas a nemez-gyárban kap lehetőséget programjának megvalósítására. Az Ösztöndíj összege min. 100.000.-Ft., futamideje a nemezgyárral való egyeztetés alapján történik.

Az Itt Nemez van • Hargitai Éva Alkotói Ösztöndíjat minden év kora tavaszán hirdetik meg.
Az Ösztöndíj odaítéléséről szakmai grémium dönt.
Az Ösztöndíj eredményéről a RUG ART FEST Találkozón ad számot a pályázó.

Az elbírálás szempontjai: innovációs tartalom, hazai és nemzetközi szinten mért újdonság.

AZ ÖSZTÖNDÍJ TÖRTÉNETE
Az Alkotói Ösztöndíjat a SZETT kezdeményezésére Hargitai Éva, a Multifelt Factory Kft. 2020-ban váratlanul elvesztett egyik tulajdonosának emlékére hozták létre. Hargitai Éva lendülete és hite abban, hogy tulajdonos társával Fodor Ilonával újra éleszthetik a kőszegi nemezgyárat példa értékű. Sugárzó személyisége, lendületes munkája, vidám és pozitív egyénisége ösztönzően hatott a környezetére. Hargitai Éva és Fodor Ilona felismerte, hogy a nemezgyár újraindításához változtatni kell a meglévő stratégián és a designerek felé fordultak. 2017-ban léptek ki a nyilvánosság elé az I. RUG ART FEST keretében megrendezésre kerülő ITT NEMEZ VAN pályázattal. Hargitai Éva tartotta a kapcsolatot a designerekkel. Több pályakezdő alkotó számára biztosított kísérletezési lehetőséget a nemezgyárban, akik azóta különféle területeken használják sikeresen az ott gyártott fi lc alapanyagot. Az Alkotói Ösztöndíj programmal szeretnék Hargitai Éva emlékét megőrizni és vízióját ápolni.

Az elektronikus pályázat benyújtási határideje:2021. április 14. (éjfél)
Cím:
Formátum: PDF

Pályázat téma: a nemezgyárban gyártott fi lc terén szabadon választott – egyeztetésre lehetőség van az ösztöndíj munkatársától.
Pályázat tartalma: inspiráció, célcsoport, tervdokumentáció, piaci és kereskedelmi potenciál, innováció.

További információ
Horváth Evelin textilművész
Alkotói Ösztöndíj munkatárs
telefon: 06 30 569 5851
email:

hargitai_eva_osztondij2021.pdf