bezárás

ZSOLNAY LIGHT ART FÉNYFESTŐVERSENY 2021

Idén ötödik alkalommal hirdeti meg a ZSÖK Nkft. a Zsolnay Fényfesztivál leglátogatottabb programját, a nemzetközi, pénzjutalommal járó “Zsolnay Light Art” mappingversenyt. A korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is a Pécsi Székesegyház épületére kell készíteni az alkotásokat.

A felület az eddigiekhez képest változatlan, tehát a bazilika oldalhajóját, a tornyokat, a tetőt és a hátsó tornyokat is lefedi a vetítés.

A verseny zsűrizését a megszokott módon egy öttagú nemzetközi szakmai bizottság látja el, azonban a verseny lefolyásában két lényegi változás van az eddigiekhez képest:

  • A 2021-es fesztivál vetítési programjába bekerülő (shortlist) alkotók pályázatonként automatikusan 1000-1000 EUR-t kapnak az elkészített alkotásokért
  • A hivatalos zsűri csak EGY díjat oszt ki

A Zsolnay Light Art csapata fontosnak tartja, hogy minden befolyásoló körülmény ellenére méltó módon mutathassa be az elkészült alkotásokat a nagyközönségnek. Ezért a fesztivál szervezői úgy döntöttek, hogy ha az érvényes járványügyi rendelkezések nem tennék lehetővé a valós közönség előtti bemutatót, akkor egy külön erre a célra fejlesztett virtuális valóságban, kockázatmentes, és előremutató módon virtuális vetítés formájában kívánja majd publikálni az alkotásokat.

Az online megrendezett verseny az eredeti kiírásnak megfelelően zajlik majd és változatlan formában a szakmai zsűri ítéli oda a legjobbnak ítélt munkáért járó első díjat! Emellett természetesen lehetősége lesz a közönségnek is véleményt nyilvánítani, ami által a közönségdíj talál majd gazdára.

A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny látogatása ingyenes, és korhatár nélkül ajánlott.

A fesztivál részletes programjáról a folyamatosan frissülő http://zsolnayfenyfesztival.hu/ honlapon tájékozódhat.

A versenyről

A verseny témája: LIGHTMATTER

Helyszín: Pécsi Székesegyház déli homlokzata, tornyokkal és tetővel együtt (lásd template)

Verseny időpontja: 2021. július 2-4.

Pályázati kiírás:

'Lightmatter' témára reflektálva várjuk a Pécsi Székesegyházra készült, az épület architektúrájával, szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat. Az egyház által rendelkezésünkre bocsájtott információs segédanyagot a pályázati csomag tartalmazza. A pályázat többfordulós, a helyszíni vetítésre maximum 10 alkotást válogat be a zsűri.

A pályázatra egyénileg, vagy csoportosan, amatőrként és cégesen (professzionális) is lehet jelentkezni, de diákok jelentkezését is várjuk. A 18 éven aluli egyéni indulók írásbeli szülői vagy gondviselői engedéllyel jelentkezhetnek.

A pályázók a versenyre történő regisztrációjukkor automatikusan elfogadják a verseny kiírásban foglaltakat!

Díjazás:

A versenyen kihirdetésre kerül:

  • Zsolnay Light Art SHORTLIST 1.000 Euro
  • Zsolnay Light Art fődíja: 5.000 Euro
  • Zsolnay Light Art közönségdíj

A verseny felépítése

A verseny 3 szakaszból áll:

1.    Jelentkezés, koncepció benyújtása

Leadási határidő: 2021. április 05. 24:00 (CET)

Visszajelzés a jelentkezőknek: 2021. április 17.

Kritérium:

  • online regisztráció, és adatlap kitöltése
  • a „ZSOLNAY_storyboard.pdf” felhasználásával készült, hiánytalanul kitöltött mood, vagy storyboard. Itt a megvalósítandó alkotás dramaturgiailag fontos jeleneteinek template-re illesztve, állóképekkel történő bemutatása és rövid leírása szükséges, lehetőség szerint a képet kísérő zene hangulatát is bemutatva
  • a mellékelt PDF feltöltése (minimum 1 oldal)
  • a regisztrációs felületen lehetőség van mood/zene linkek megadására is

2.    Preview

Leadási határidő: 2021. május 09. 24:00 (CET)

Visszajelzés a jelentkezőknek: 2021. május 18.

Kritérium:

  • az továbbjutott résztvevők egy minimum 1,5 perc hosszúságú, a teljes vetítendő anyagot tekintve képileg és zeneileg reprezentatív kivonatot kötelesek leadni. A leadandó videó felbontása fullHD a template

Az ebben a fázisban kiválasztott 10 versenymű alkotójával a ZSÖK Nkft. szerződést köt. A kiválasztott pályázók kötelességet vállalnak a végleges alkotásuk elkészítésére, a szervezők vállalják az 1000 EUR tiszteletdíj kifizetését a végleges leadást követően.

3.    Kész versenyanyag leadása

Leadási határidő: 2021. június 13.

Az elkészült alkotás teljes felbontású kép- és hanganyagának feltöltése a versenykiírásban szereplő technikai paramétereknek megfelelően

FIGYELEM! A TEMPLATE az előző évekhez képest változott! Nagyon fontos, hogy csak a 2021-es új file-okat használja mindenki!

Sikeres regisztrációt követően minden szükséges információról, majd az egyes fordulók után is e- mailben értesítjük a jelentkezőket. Felmerülő kérdéseket a e-mail címre kérjük küldeni.

Jelentkezés

www.zsolnayfenyfesztival.hu