bezárás

FELHÍVÁS – A III. NEMZETKÖZI DIGITÁLIS MŰVÉSZETI TRIENNÁLÉN VALÓ RÉSZVÉTELRE

A Magyar Elektrográfiai Társaság / MET a Babits Mihály Kulturális Központtal együttműködésben 2021-ben megrendezi Szekszárdon a
DIGITÁLIS AGÓRA ▪ III. Nemzetközi Digitális Művészeti Triennálét. 

Szekszárd történelmi város, a magyar délvidék borászati központja. Mindennapi kulturális és művészeti életében a képzőművészetnek is fontos szerepe van. Itt rendezte a Magyar Grafikusművészek Szövetsége 1994-től, több mint egy évtizeden keresztül az Országos Színes Nyomat Grafikai Kiállítás-sorozatát. Erre a hazai grafika fejlődését szem előtt tartó, pozitív képzőművészeti hagyományra építjük az elektronikus eszközökkel alkotott digitális művészeti eredmények rendszeres bemutatását Szekszárdon.

A Művészetek Háza a város legszebb kulturális intézménye, amely az 1897-ben épített zsinagóga épületében működik. A Babits Mihály Kulturális Központtal együtt kiemelt szerepet játszik a város és tágabb környezete kulturális és művészeti életében, az értékek, művészeti eredmények színvonalas közvetítésében.

A Triennálé lehetőséget biztosít külföldi és hazai művészek elektronikus eszközökkel létrehozott, nagyméretű alkotásainak bemutatására, és a műfaj sokszínűségének, jelenlegi helyzetének feltérképezésére hazai és nemzetközi szinten.

A III. NEMZETKÖZI DIGITÁLIS MŰVÉSZETI TRIENNÁLÉN MINDENKI RÉSZT VEHET, AKI BETÖLTÖTTE A 18. ÉLETÉVÉT ÉS MŰVÉSZI SZÍNVONALON MŰVELI AZ ELEKTROGRÁFIÁT.

A kiállításra új eljárásokat szintetizáló, különleges technikai megoldásokat, eredeti kifejezésmódokat, aktuális technikai és tartalmi problémafelvetéseket, igényes munkákat várunk: különböző hordozókra komponált elektrográfiákat, digitális installációkat, virtuális és térbeli alkotásokat, objekteket, videóműveket, melyek a digitális technikákban rejlő művészi lehetőségeket karakteresen mutatják fel. 

A kiállítások helyszínei:
Művészetek Háza 7100 Szekszárd, Szent István tér 28.
Babits Mihály Kulturális Központ 7100 Szekszárd, Szent István tér 10.
www.szekszardagora.hu 

Megnyitó: 2021. szeptember 11. szombat, 11 óra

A megnyitóünnepségre terveink szerint autóbuszt indítunk Budapestről.

A kiállítás időtartama: 2021. szeptember 11 – október 24.

A triennálé rendezői:
Magyar Elektrográfiai Társaság / MET, Budapest
Művészetek Háza, Szekszárd
Babits Mihály Kulturális Központ, Szekszárd

Letölthető dokumentumok:
Felhivas_DIG_AGORA_ 2021_LE_21_03_04.pdf
Adatlap_DIGITALIS_AGORA_2021_HU.doc
Cimke_D_AGORA_2021.doc